A les 15:00 hores comença el primer tancament perimetral de cap de setmana de les 16 grans ciutats valencianes

La mesura afecta més de 2,5 milions de ciutadans i pretén frenar l'avanç de la pandèmia de coronavirus.

Imatge d'arxiu d'un control policial
Imatge d'arxiu d'un control policial / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana aplica des de les 15 hores d'aquest divendres i fins a les 6 del matí del dilluns el tancament perimetral de les setze ciutats que tenen més de 50.000 habitants, dins de les últimes mesures adoptades per a intentar frenar l'avanç de la pandèmia de coronavirus. Queden confinades perimetralment durant el cap de setmana les cinc grans ciutats de la província de València (València, Torrent, Sagunt, Gandia i Paterna), les nou d'Alacant (Alacant, Alcoi, Benidorm, Elx, Elda, Oriola, Petrer, Sant Vicent del Raspeig i Torrevella) i les dues de Castelló (Vila-real i Castelló de la Plana). Les forces de seguretat es preparen per a un cap de setmana amb molts controls a la majoria de carreteres afectades.

En aquestes 16 localitats queda limitada l'entrada i l'eixida de persones el cap de setmana, amb les mateixes excepcions que per al tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, com per exemple el retorn a la residència habitual, l'assistència a centres sanitaris o el compliment d'obligacions laborals o educatives, alguna cosa que es tornarà a aplicar els següents caps de setmana i dies festius fins al 15 febrer.

Les forces de seguretat han sigut mobilitzades per a controlar que es complisquen aquests confinaments perimetrals municipals i s'ha anunciat un gran desplegament policial en els accessos a aquestes ciutats, les seues estacions de trens i autobusos, els seus llocs d'oci, platges, centres comercials i zones de gran afluència de públic. Un pla conjunt dissenyat per les policies locals, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i en el qual la Policia Autonòmica reforçarà els controls que s'establiran en els accessos de les 16 grans ciutats.

Des de la Generalitat s'ha recordat que els comportaments incívics i insolidaris dels qui no respecten les mesures adoptades per a frenar la corba de contagis es poden denunciar i sancionar, encara que han assegurat que prevaldrà "la informació i la pedagogia".

"Un cap de setmana complex"

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que preveu "un cap de setmana complex" perquè les mesures recollides en el decret del president "suposen la restricció de mobilitat per a més de 2,5 milions de valencians" i, per tant, "hi haurà un gran desplegament policial".

En aquest sentit, la responsable d'Interior del Consell ha recordat també que totes aquestes mesures que s'han adoptat "pretenen salvar vides", alhora que ha agraït a tots els ajuntaments afectats "la seua implicació i la labor que estan fent en aquesta crida a la població perquè es quede a casa". Per això, ha afegit, "és necessària la corresponsabilitat".

També et pot interessar

stats