Més de 130.000 estudiants valencians comencen el curs universitari

Els campus obrin les aules, però la majoria han optat per un ensenyament semipresencial.

Els alumnes de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dilluns el curs universitari
Els alumnes de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dilluns el curs universitari / À Punt NTC

Més de 130.000 estudiants universitaris valencians han iniciat aquest dilluns el curs universitari. Els campus de la Comunitat Valenciana obrin les aules, però la majoria han optat per un ensenyament semipresencial. Aquesta primera setmana a la Universitat d'Alacant no hi haurà cap classe presencial i comença el curs exclusivament de manera telemàtica.

L'alumnat de la Universitat d'Alacant seguirà les classes des de casa i no acudirà al campus almenys aquesta primera setmana. Diuen des del rectorat que han pres aquesta decisió davant la falta de pronunciament oficial per part de les conselleries d'Universitats i de Sanitat sobre com s'ha d'adaptar el protocol d'actuació.

Aquest protocol contra la pandèmia està en el web de la Conselleria i cada facultat l'adapta a les seues necessitats. La majoria de les universitats aposten per una entrada escalonada i pel model que combina l'assistència a classe amb l'ensenyament telemàtic i les classes retransmeses per internet.

I entre les novetats, i depenent dels centres, està el sistema de reserva de seients en les classes i aules espill. És a dir, si tot el grup no cap en una aula s'habilita la del costat i se segueix la classe amb pantalles, encara que el professor pot passar de l'una a l'altra.

També et pot interessar

stats