130.000 autònoms valencians cobren la prestació extraordinària per cessament d’activitat

El govern espanyol ja va abonar el primer pagament el 17 d’abril.

Els perruquers són alguns dels professionals autònoms que han hagut de cessar la seua activitat
Els perruquers són alguns dels professionals autònoms que han hagut de cessar la seua activitat / Pixabay

Més d’un milió de treballadors per compte propi que van sol·licitar la prestació extraordinària per cessament d’activitat i hagen rebut el vistiplau de la Seguretat Social cobren l'ajuda aquest dijous, després que el govern espanyol ja va abonar un primer pagament el 17 d’abril. Entre aquests hi ha 130.000 valencians.

En concret, als autònoms que ja van rebre el 17 d’abril els primers 30 dies de l’ajuda se’ls abona ara el que correspon del 14 al 31 d’abril.

Els treballadors per compte propi que van quedar fora del pagament, per la falta de documentació o problemes informàtics cobraran un total de 47 dies de prestació. Posteriorment, aquells que hagen presentat sol·licituds al març o la primera quinzena d’abril rebran el 31 de maig el que correspon a 77 dies.

Fins al 21 d’abril es van resoldre favorablement 1.039.598 prestacions i se n’han denegat 38.605, i per això la taxa d’acceptació supera el 90%. Ara per ara encara queden 76.722 sol·licituds pendents de resolució.

El 17 de març el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar l’establiment d’una prestació extraordinària, diferent al cessament d’activitat ordinària, a la qual poden acollir-se aquells autònoms que hagen tancat els seus negocis per la crisi sanitària o que hagen reduït en un 75% la seua activitat.

La prestació tindrà una quantia del 70% de la base reguladora, amb un mínim de 661 euros, encara que no s’haja complit el període mínim per a accedir a la prestació per cessament d’activitat. A més, és compatible amb qualsevol altra prestació de la Seguretat Social que es percebera.

També et pot interessar

stats