12.700 fallers es donen de baixa en 2020 per la pandèmia

El cens de la festa cau un 10% en un any marcat per la cancel·lació dels dies grans de les Falles per la Covid-19.

Galiana, aquest dimart, durant el ple.
Galiana, aquest dimart, durant el ple. / JCF

Que l'impacte de la Covid-19 en les Falles és gran no és una novetat. La impossibilitat de celebrar les Falles de 2020 va suposar no sols un disgust per al món fester, sinó que ha vingut acompanyat d'una forta crisi per a sectors molt vinculats, com ara el de la indumentària i els complements, el sector pirotècnic, l'hoteleria i la restauració o diversos tipus de comerços. La festa, a més, perd membres. Durant l'any passat es van donar de baixa 12.700 fallers i falleres.

El president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha explicat durant el ple realitzat aquest dimarts les últimes dades del cens faller. L'any passat es va tancar amb 2.400 altes, xifra que juntament amb la de les baixes, situa el cens en 10.336 falleres i fallers menys que un any abans, un 10% del total.

Galiana també va anunciar dimarts que el pròxim divendres, 15 de gener, està prevista una reunió amb a la comissió de seguiment per a la celebració de les Falles de 2021, una celebració que no està de moment garantida. No hi ha calendari fester i els tallers estan treballant plens d'incertesa. Si la situació no millora, l'existència de molts tallers fallers perilla.

També et pot interessar