12.423 contagis de coronavirus i 126 víctimes més a Espanya

Quasi el 9% dels llits dels hospitals d’Espanya estan ocupats per pacients amb Covid-19.

Un grup de veïns del barri de Sansomendi, a Vitòria, espera a les portes d'un centre de salut per a fer-se la prova PCR
Un grup de veïns del barri de Sansomendi, a Vitòria, espera a les portes d'un centre de salut per a fer-se la prova PCR / David Aguilar (Efe)

L’avanç del coronavirus continua engreixant les xifres de contagiats. El virus ha afectat 12.423 persones més i s’ha cobrat 126 noves víctimes a Espanya, segons el balanç diari que ha oferit el Ministeri de Sanitat. D’aquests nous contagis, 5.585 es van diagnosticar en l'última jornada i quasi la meitat, 2.265, es localitzen a la comunitat de Madrid.

La situació als hospitals es manté estable al llarg de la setmana. A hores d’ara 10.645 pacients amb Covid-19 estan hospitalitzats, dels quals 1.585 es troben a les unitats de cures intensives (UCI). Són pràcticament les mateixes xifres d’ahir.

Donada aquesta situació, el 8,95% dels llits hospitalaris estan ocupats per pacients Covid, mentre que a la Comunitat Valenciana aquesta xifra es redueix a la meitat d’acord amb el balanç del departament de Salvador Illa. A hores d’ara, el 4,16% dels llits dels hospitals valencians estan ocupats per usuaris amb Covid-19.

Des del començament de la crisi sanitària, 848.324 persones s’han contagiat de coronavirus, però sols 155.502 han necessitat hospitalització. La tràgica xifra de morts se situa en 32.688 al conjunt de l'estat.

També et pot interessar

stats