105 centres educatius valencians tenen grups d'alumnes confinats

De la primera setmana de curs ja s'han desconfinat 23 grups de quatre centres educatius.

Col·legi Els Germanells de Rafelbunyol
Col·legi Els Germanells de Rafelbunyol / Carmen Bort (À Punt NTC)

Les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 121 grups de 97 centres educatius en la segona setmana del curs, del 14 al 18 de setembre. A aquestes dades se sumen els acumulats de grups que continuen confinats totalment o parcialment de la primera setmana de curs, 9 grups de huit escoles. D'aquesta manera, un total de 105 centres educatius valencians han finalitzat la segona setmana amb quarantenes de part de l'alumnat determinades per les autoritats sanitàries. De la primera setmana de curs ja s'han desconfinat 23 grups de quatre centres educatius.

Dels quasi 47.000 grups que tenen els centres educatius sostinguts amb fons públics, el 99,7% ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència en la segona setmana de curs.

El 92,2% dels 638 centres educatius de les d'Alacant no té cap grup confinat. Hi ha 50 centres educatius alacantins que tenen 58 grups confinats i, per tant, el 99,7% dels quasi 16.700 grups d'aquesta província està rebent classes presencials amb tota normalitat.

A la província de Castelló, el 96,8% dels 249 dels centres no tenen cap grup confinat. En aquest cas són alumnes de 13 grups de huit col·legis els que s'han hagut de confinar. Això significa que el 99,8% dels més de 6.000 grups d'aquestes comarques estan rebent classes presencials sense problemes.

A la província de València el 95,1% dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics no tenen cap grup escolar confinat. Hi ha 47 centres que tenen 59 grups confinats, la qual cosa suposa que el 99,8% dels prop de 24.300 grups està seguint classes presencials amb tota normalitat.

Espais en els quals es detecten contagis

El balanç de les dues primeres setmanes de curs per a l'alumnat està demostrant que els centres educatius "no són espais de contagi, sinó espais a partir dels quals es detecten contagis", ha destacat la Conselleria d'Educació. A més, ha subratllat que la pràctica totalitat dels grups confinats ho han sigut perquè s'ha detectat un únic cas positiu de Covid-19 i la gran majoria de les proves PCR que s'estan fent a l'alumnat d'aquests grups estan sent negatives.

També et pot interessar

stats