Més de 10.000 escolars de 159 centres educatius estrenen la vacunació pediàtrica a la Comunitat Valenciana

La segona dosi de la vacuna s'administrarà d'ací a huit setmanes, tal com marca l'Estratègia Nacional de Vacunació, per a incrementar la resposta immune

Un moment del primer dia de vacunació a les escoles valencianes
Un moment del primer dia de vacunació a les escoles valencianes / Twitter: @GVASanitat

La primera jornada de vacunació pediàtrica contra el coronavirus s'ha desenvolupat amb normalitat a la Comunitat Valenciana. En total, 10.016 escolars de 159 centres educatius han rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal. Per províncies, són 21 col·legis de Castelló (853 estudiants), 81 de València (5.706) i els 57 restants de la província d'Alacant (3.457). El departament que dirigeix Ana Barceló ha remarcat que no s’han registrat incidències significatives.

Les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport han organitzat la campanya en dues fases. La primera ha començat amb l'alumnat dels centres d'educació especial i dels centres rurals agregats perquè, en aquests centres, les singularitats de l'alumnat o l'ús compartit d'espais físics recomanen que la seua immunització siga prioritària.

En aquesta mateixa fase, per a la qual s'està utilitzant la remesa de 150.000 dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer-BioNTech que la Comunitat Valenciana ha rebut aquesta mateixa setmana, també estan vacunant l'alumnat de 6é, 5é i 4t de Primària de tots els centres escolars, amb independència de la titularitat.

Després de Nadal, serà el torn de l'alumnat de menor edat. En total, estan cridats a vacunar-se tots els xiquets i xiquetes d'11 a 5 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana, uns 330.000.

El procés s'està desenvolupant en els mateixos centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu, per a preservar els grups habituals de convivència. Això significa que, si un menor ha complit els 10 anys però, per qualsevol circumstància, segueix en segon o tercer de Primària, es vacuna amb els companys d'aula.

Ara bé, els xiquets i xiquetes pertanyents al grup de condicions de molt alt risc o en tractament inmunosupressor es vacunaran, sempre que no existisca contraindicació mèdica, al seu hospital o centre de salut. Fora d'aquestes excepcions, s'ha optat per vacunar als col·legis.

Huit setmanes entre les dues dosis per a optimitzar la protecció

Per a poder rebre la vacuna, la família ha d'haver entregat al centre una autorització signada per mare, pare, tutor o representant legal. Si es considera necessari, un familiar pot ser present en el moment de la vacunació.

La segona dosi de la vacuna s'administrarà huit setmanes després, tal com marca l'Estratègia Nacional de Vacunació, per a incrementar la resposta immune, així com per a tindre vacunats almenys amb una dosi tots els menors d'11 a 5 anys en el menor temps possible.

D'altra banda, els qui compleixen els 12 anys entre la primera i la segona dosi reben la primera de la vacuna pediàtrica i la segona, d'adult (la recomanada a partir dels 12 anys) amb el període establit de huit setmanes per a la segona dosi.

També et pot interessar

stats