1.827 valencians i valencianes han mort el mes de gener a causa del coronavirus

Sanitat ha tornat a registrar una xifra rècord de pacients Covid a les UCI, 670.

Imatge aèria de Requena
Imatge aèria de Requena

Gener acaba com el mes amb el nombre més elevat de morts des que va començar la pandèmia. Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en les últimes 24 hores han mort 95 persones per coronavirus. Així, en aquests últims 31 dies s’han notificat 1.827 morts, més del doble que en desembre (614). Aquesta dada ha augmentat sobretot en les últimes setmanes, en tres ocasions s'ha arribat al màxim de morts diàries (98). Al nostre territori han faltat un total de 4.802 persones per Covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

D’una altra banda, continua augmentat la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana. Als hospitals valencians hi ha 4.494 persones ingressades, 156 més que ahir. A més, aquest diumenge, es torna a batre un rècord d’ingressos a les unitats de cures intensives, 670 persones malaltes amb coronavirus, 15 més que en la jornada anterior. De la mateixa manera, el dilluns passat es va registrar el pic màxim de persones hospitalitzades amb 4.777 pacients.

A la Comunitat Valenciana s'han notificat 3.933 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens, segons les dades de la darrera actualització de la Conselleria de Sanitat Universal. Una xifra que suposa un descens respecte a la jornada anterior, en què es registraren 7.990 positius.

Des de la darrera actualització de les dades s'han registrat un total de 30 brots, 21 d'ells a la província de València. Vora un terç dels brots en les últimes 24 hores, s'han notificat a la ciutat de Requena (8), amb 64 casos associats.

Gener bat tots els rècords

La pressió hospitalària ha crescut al llarg del primer mes de l'any. El nombre més gran de persones ingressades als hospitals valencians es va notificar el 25 de gener (4.777), una dada que contrasta amb la que es donava un mes abans (1.544). També, els pacients de les UCI han augmentat més del doble en un mes.

El nou pic d'hospitalitzat a les sales de crítics és de 670 a hores d'ara, fa exactament un mes eren 283. Actualment, sis de cada deu llits de les unitats de cures intensives estan ocupades per pacients covid.

Quant als contagis diaris, també aquest mes s'ha comunicat la xifra més alta de tota la pandèmia, un rècord lamentable que es va assolir el 20 de gener amb 9.810 nous contagis diaris.

També et pot interessar