1.720 morts i vora 30.000 casos positius a Espanya

Des de l’últim balanç de dissabte, han mort vora 400 persones més i s’han confirmat uns 4.000 nous contagis.

1.720 morts i vora 30.000 casos positius a Espanya
1.720 morts i vora 30.000 casos positius a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que a Espanya ja hi ha 28.572 casos de coronavirus registrats i 1.720 persones mortes.

Això suposa que en les últimes 24 hores han mort 394 persones més i s’han confirmat 3.646 nous contagis. En aquests moments, hi ha 1.785 pacients en l'UCI.

2.500 recuperats

El director general del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat com a dada positiva i esperançadora que ja s’han recuperat 2.575 pacients de Covid-19.

Pel que fa al nombre de professionals afectats en són 3.475, el que representa un 10% dels casos positius.

Simón ha indicat que l’evolució de les dades és similar a la dels últims dies dies, i ha assegurat que “no estan empitjorant respecte als dies anteriors”. Durant l'última setmana la tendència apunta a una flexibilitazció del nombre de nous casos, cosa que dóna esperances, tot i que cal ser prudents.

Mesures molt restrictives

A més, ha recordat que s'han d'evitar els contactes, és a dir, quedar-se a casa perquè “és la única manera d'evitar la transmissió i doblegar la corba".

Simón ha comparat la situació i les mesures adoptades a Espanya amb la Xina. Allà es va procedir a tancar primer la ciutat de Wuhan i després tota la província Hubei, però “hi havia 32 províncies més que servien tot el necessari” a la població aïllada. Segons ha dit, ací la situació és diferent: “Si Espanya s’aïlla, no hi haurà altres països per a fer això”.

“Les mesures que tenim ja son molt restrictives”, ha insistit Simón. “Permenten que la vida continue sense que es generen problemes socioeconòmics greus, però si no les apliquem correctament no donaran el resultat desitjat”.

Vora 3.000 militars desplegats

Per la seua banda, el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, ha explicat que han augmentat el desplegament de les unitats i ara són 2.850 efectius a 129 localitats.

A més, de donar suport a diferents instal·lacions de tot Espanya, també han procedit a la desinfecció d'aeroports i els ports de Barcelona, València i Castelló.

82 detencions per desobediència

El director adjunt de la Policia Nacional, José Ángel González, ha anunciat que s'han produït 82 detencions per desobediència i un total de 25.000 actes per desobediència. Quant a les fronteres amb França i Portugal ha assegurat que la situació està normalitzada.

A més, ha fet una advertència perquè la ciutadania extreme les precaucions en les compres per internet que en aquests dies estan augmentant i que se seguisquen les recomanacions dels perfils oficials de la Policia Nacional a les xarxes socials.

El tinent general de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, del Ministeri de l'Interior, ha dit que s'han de seguir les recomanacions per la lluita pel coronavirus. Aquest dissabte, la Guàrdia Civil ha fet 18 detencions i ha estés 3.400 actes per incompliment de les restriccions. Un total de 14.785 actes des que va començar l'estat d'alarma.

Reducció de la mobilitat

Per últim, la Secretària General de Transports, María José Rallo, ha destacat la reducció de la mobilitat pel que fa als serveis de rodalia a Espanya es manté per sota del 12%. Quant als ferrocarrils de mitjana i llarga distància, el seu ús és inferior al 10% a tot Espanya.

El transport en autobús de llarga distància, s'ha utilitzat un 94% menys que l'equivalent a un dia com hui de l'any passat. Els usuaris han caigut un 63% en comparació amb els de principi d'aquesta setmana.

Pel que fa al transport aeri, les operacions d'Aena s'han reduït 72% respecte del dia anterior. Quant a les dades de carreteres, el transport de vehicles lleugers s'ha reduït un 70%, en comparació amb l'any passat. Pel que fa als vehicles pesants, importants per garantir l'abastament, la seua circulació s'ha reduït d’un 22% respecte a l'equivalent d’un dia com hui de l'any passat.

També et pot interessar

stats