Més de 1.000 hospitalitzacions per primera vegada des de l’abril

En l’últim cap de setmana s’ha incrementat aquesta dada vora un 25%.

Una infermera atén un pacient ingressat per Covid-19 en l'UCI
Una infermera atén un pacient ingressat per Covid-19 en l'UCI / Marcial Guillén (Efe)

El nombre d’hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana a causa del coronavirus continua avançant. Segons l’últim balanç de la Conselleria de Sanitat Universal, actualment hi ha 1.005 persones ingressades als hospitals valencians per Covid-19. Això són 197 persones més que divendres passat, és a dir que, en l’últim cap de setmana les hospitalitzacions han crescut un 24,3%. Un creixement que arriba al 51, 13%, si comparem les dades d’aquest dilluns amb les de fa set dies, quan hi havia 655 persones ingressades.

A més, és la primera vegada que es superen les 1.000 persones ingressades des del 22 d’abril.

Pel que fa a les persones que es troben a les unitats de cures intensives, ara mateix n’hi ha 137, cosa que significa un increment del 10% respecte a les xifres del divendres passat.

Per províncies, les hospitalitzacions són 99 a la de Castelló (11 en UCI), 339 a la d’Alacant (63 en UCI) i 567 a la de València (63 en UCI).

Sanitat també ha notificat 11 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, dues en residències de persones majors. Així, fins ara han perdut la vida a causa de la Covid-19 1.775 persones: 260 a la província de Castelló, 612 a la d’Alacant i 903 a la de València.

Pel que fa als nous casos positius, la Conselleria n’ha notificat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 55.924 persones. Per províncies, hi ha 2 nous positius a Castelló (5.892 en total), 197 a Alacant (19.247 en total), i 157 a València (30.778 en total). A més, continua havent-hi 7 pacients sense assignar.

Aquest augment ha obligat el govern central a decretat l’estat d’alarma i a la Generalitat a imposar mesures més restrictives, com el toc de queda.

47 nous brots

Durant el primer cap de setmana del toc de queda imposat per la Generalitat s’han registrat 47 nous brots, entre els quals destaca el de Petrer, amb 12 casos d’origen laboral, que a més és l’únic brot de grans dimensions notificat aquest dilluns.

Els altres dos brots més nombrosos s’han resigrat a Elda i el Pinós, els dos de 9 casos i origen laboral.

València continua sent el municipi que més brots registra, amb 10, dels quals un té l’origen en l’àmbit educatiu i un altre en el laboral, i la resta són d’origen social.

Pel que fa a la situació dels municipis que tenen restriccions específiques des del 16 d’octubre, s’han notificat 4 brots d’origen social a Elx i 4 a Oriola, un amb origen en l’àmbit educatiu i la resta socials.

Actualització de la situació en residències

Hui dia hi ha almenys algun cas positiu en 40 residències de persones grans, 5 a la província de Castelló, 11 a la d’Alacant i 24 a la de València. També en 6 centres de diversitat funcional, dels quals 2 estan a Castelló i 4 a la de València.

Hi continua havent 7 residències en vigilància activa de control sanitari, una a la província de Castelló, una a la d’Alacant i 5 a la de València.

També et pot interessar

stats