01.08.2020 | Francesc Colomer: “La decisió del govern britànic ha sigut arbitrària i esperem que siga revertida”

El secretari autonòmic de Turisme confia que la Comunitat Valenciana siga inclosa en qualsevol “corredor sanitari segur”.

01.08.2020 | Francesc Colomer: “La decisió del govern britànic ha sigut arbitrària i esperem que siga revertida”

L'evolució de la pandèmia continua trastocant un dels pilars de l'economia valenciana, el turisme. Aquest dissabte, en una entrevista a À Punt Notícies, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha qualificat d’"arbitrària” la decisió del govern britànic d’imposar una quarantena de catorze dies a totes les persones que viatgen al Regne Unit procedents d’Espanya.

“Aquesta decisió ha despertat molta controvèrsia en els turistes, consumidors i actors econòmics del seu país i esperem que siga revertida, i a partir d’ahir, recuperar espai del mercat internacional, sense el qual és molt complicat entendre el volum de turisme de la Comunitat Valenciana”, ha dit Colomer.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat la “tasca diplomàtica desplegada perquè els països entenguen que l'índex d’incidència del virus a la Comunitat Valenciana és inferior al de mercats emissors com el Regne Unit, França, Luxemburg o Àustria”. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que el nostre territori serà inclòs en “qualsevol hipòtesi de corredor sanitari, verd o segur”, perquè així li ho han exigit al Govern d’Espanya, “amb una argumentació molt ferma, de base empírica i amb molt de rigor”.

“Emetre un missatge de seguretat i confiança és la tasca principal que hem de fer el sector i les autoritats en aquest moment”, ha afirmat Colomer, qui ha reconegut que aquest serà “un any de resistència i transició”, amb xifres d’ocupació per al mes de juliol molt inferiors a les del 2019, que estaran entre el 35 i el 60%, quan l’any passat foren del 74%. “Hem de tractar de salvar els mobles en aquest 2020, que serà molt complicat”, ha subratllat el secretari autonòmic de Turisme.

També et pot interessar