"En valencià, clar que sí" i altres de les campanyes més emblemàtiques en defensa de la llengua

Recuperem de l'arxiu d'RTVV algunes de les campanyes més emblemàtiques que, encara sense xarxes socials, calaren en la societat i s'incorporaren al nostre imaginari

en valencia clar que si
Imatge de la campanya de 1996 per l'ús de la llengua / Generalitat Valenciana
31 de març 2022 - 10:46

La Diputació de València ha presentat recentment la campanya per l'ús del valencià a les ciutats que han batejat amb el nom "Sona tan bé". Aquesta etiqueta #SonaTanBé o d'altres com #PassejaLaLlengua ja han aconseguit viralitzar-se per les xarxes, però quan les xarxes socials no existien aquestes campanyes també calaven en la societat i els seus lemes s'incorporaven al nostre vocabulari. Qui no recorda la campanya d'"En valencià, clar que sí"?

En valencià, clar que sí

"Estudiar en valencià obri possibilitats". Així començava aquesta campanya de 1996 que tenia la intenció de promoure un model educatiu bilingüe. Des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Ciència van fer coincidir la difusió d'aquest espot amb el període de matriculacions a les escoles.

Visquem en valencià

La primera campanya per l'ús del valencià que trobem a l'arxiu d'RTVV és aquesta, la de "Visquem en valencià". Es presentava el 1990, coincidint amb el sèptim aniversari de la llei d'ús i ensenyament i amb ella es vol impulsar l'ús de la llengua en tots els àmbits socials.

En valencià, naturalment

En 2005, la Generalitat presentava aquesta cançó coincidint amb el període estival perquè es convertira en l'èxit de l'estiu i també en melodia per al mòbil.

Sona tan bé

Ara la Diputació de Valencià ha presentat la campanya "Sona tan bé" que ha dividit, de moment, en tres entregues. En l'episodi 1 vam conéixer 'Les paraules de la iaia', ara hem conegut la d''El tobogan' i el 24 d'abril es presentarà la tercera part, titulada 'Quin trellat!'.

També et pot interessar

stats