Així va ser l'accidentat concert de Leonard Cohen l'última vegada que va actuar a València

Rememorem, amb imatges de l'arxiu d'RTVV, com va ser l'actuació d'aquest gran de la música al velòdrom Lluís Puig

L'últim concert de Leonard Cohen a València / Arxiu RTVV
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de setembre 2022 - 07:00 Actualitzat: 18 de setembre 2023 - 07:20

Han passat catorze anys des que Leonard Cohen va xafar per última vegada un escenari a València. Era un 18 de setembre, però de l'any 2009 al Velòdrom Lluís Puig, tal dia com aquest dilluns, el cantant canadenc tornava amb una gira mundial després d’haver passat més de quinze anys allunyat dels escenaris.

Amb vora 75 anys, Cohen obria l’esperat concert amb una de les seues cançons més mítiques. En arribar al quart tema, "Bird on a wire," l’artista va patir un desmai que li va impedir continuar amb l’actuació. Els músics i el públic que l’acompanyaven van presenciar aquest dramàtic incident pocs moments després de començar el concert.

Rescatem de l'arxiu de RTVV la gravació d'un dels assistents que va captar el moment en què l'artista es desploma a l'escenari.

El músic va ser traslladat a l’Hospital 9 d’Octubre, on li van donar l’alta quatre hores després. Segons els organitzadors, Cohen va patir un tall de digestió i per prescripció mèdica van decidir que no tornara a l’escenari. La veu esgarrada del canadenc no va tornar a sonar a València.

També et pot interessar

stats