Amb vora 92 anys va tots els dies en bicicleta a cuidar els seus camps de taronges

Ella és Encarna i confessa no estar cansada del camp: “A voltes vinc per la carretera i vinc entossant-me de contenta que estic”

Encarna va tots els dies al seu camp de taronges
21 de juliol 2021 - 13:12

Encarna Pérez García és agricultora a Polinyà del Xúquer i cada dia va als seus camps a cuidar les taronges. Fins ací, res d'impactant, però i si et diem que Encarna té més de 90 anys i que tots els matins va fins als seus tarongers en bicicleta? És una història plena de vida i estima pel camp, que va enamorar l'audiència de Terra viva ja fa uns mesos. Encarna ha tornat a les nostres pantalles amb un altre reportatge de Terra viva i el seu missatge s'ha fet viral:

"El camp li ha d'agradar a u. Açò ho he comprat i ho he conservat jo, és com una mare quan pareix, i vol la filla, perquè l'ha criada ella. A voltes vinc per la carretera i vinc cantussant de contenta que estic i faig: “Hala carinyos, ja està la teta ací”. No em canse, estic contenta. A la meua edat, el nostre senyor em dona molta salut. Diners, no, però salut sí. En total, que amb 91 anys no pare”. 

A l'octubre Encarna farà 92 anys i com cada dia continua anant al camp amb la bicicleta, les tisores i el serrutxet, com diu ella. “Quan ja toquen les dues ja me’n vaig”. Ara a l'estiu, la seua rutina és la mateixa, només que matina un poc més i quan començar a apretar la calor se’n va cap a casa. Encarna ens conta, a l’ombra d’un dels seus tarongers, que tot el que és del camp ho ha fet. Des de ben xicoteta ha collit bajoques i, fins i tot, ha fet de "colmereta", que eren els xiquets encarregats d'enfilar-se a les branques més altes per a collir les taronges. Quan es va casar, va començar a treballar en la collita de pomes a França: “Serà per a mesos”, li va dir al seu marit, “i hi vaig anar 20 anys”. Encarna s’emociona en recordar-ho, ja que passava molt de temps a l’estranger quan la seua filla era ben xicoteta: “Passava deu mesos, quasi un any, sis mesos, lluny de la xiqueta, i... encara tinc pesar quan ho recorde, i jo feia: ‘No no, Encarna. Tu, ànim’".

Persones com Encarna tenen cabuda en els reportatges diaris de Terra viva, on contem històries lligades al nostre territori  i amb estima pel medi ambient. Cada dia, nous reportatges a partir de les 13:00 hores en la televisió, el web i les apps d’À Punt Mèdia.  

També et pot interessar

stats