T’atreviries a sopar amb 25 persones desconegudes i en porreta?
És l'última moda en celebracions gastronòmiques exclusives, que ens arriba dels Estats Units
És una tendència que ha triomfat a Nova York i es preveu que arribe al nostre país a l'estiu. Bàsicament consisteix a quedar per a sopar amb un grup d’unes 25 persones desconegudes i totes nuetes. L’equip de Bona vesprada ha fet una enquesta al carrer, per a saber si el públic valencià està preparat per a sopar amb gent que no té absolutament res a amagar.
L’opinió majoritària és respectuosa des de la distància: “Cadascú que faça el que vulga, però jo no hi participaria”. Quan aprofundim en les raons, la major part de la gent s’escuda a no voler compartir la intimitat amb persones desconegudes. Però, a la pregunta de si ho farien amb amistats o familiars, contesten sense dubtar: “Pitjor”. Això sí, la gent acostumada a la platja nudista seria més procliu, en general, a apuntar-se a l’experiència.
El nom oficial d’aquesta modalitat innovadora de reunió gastronòmico-festiva és The Füde Dinner Experience i la creadora és Charlie Ann Max, una artista multidisciplinar de 29 anys, que va començar el seu particular experiment a Los Angeles.
En principi la proposta inclou una xicoteta dansa abans de seure a taula, per a despertar els sentits, un menú vegà que pot variar segons la temàtica, i un preu d’uns huitanta euros. Les persones que serveixen el menjar tampoc porten roba. L’artista ha declarat que l’experiència no busca provocar un ambient d’excitació sexual, sinó que pretén crear un espai alliberador perquè les persones connecten amb si mateixes i visquen una experiència immersiva on queden involucrats tots els sentits.
L’equip de Bona vesprada ha parlat amb Paco Estellés, president de l’Associació Naturista Valenciana, que no li dona gens d'importància al fet que el sopar incloga roba o no. “Quan quedes per a anar a casa dels amics, si fa fred et deixes la roba i, si fa calor, te la lleves”, explica amb naturalitat. “El que realment importa és gaudir de la gent i de la companyia”.
Paco reivindica la importància de fer allò que t’abelleix, provar les coses i després decidir per tu mateix. “Això sí”, aconsella a la gent: “No pagues per fer una cosa que és el més natural del món”.
La recomanació és ben important, tenint en compte que en The Füde Dinner Experience no tindràs cap lloc on portar la cartera.
Ací pots veure el programa sencer de Bona vesprada:
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part