T’atreviries a demanar una paella d’hamburguesa de formatge i bacon?

Els germans Franco triomfen amb receptes arriscades en el seu restaurant de Miami

El vídeo viral de la 'influencer' AquíSandra / À Punt Mèdia
À Punt Mèdia
28 de març 2023 - 23:46

La influencer AquíSandra és una espanyola que viu als Estats Units i ha fet viral un vídeo tastant una paella d’hamburguesa de formatge i bacon. La tiktoker advertia: “No em cancel·leu, la idea no és meua. Només la vull tastar, perquè la veritat és que té molt bona pinta”.

Superada la primera impressió d’estupor, l’equip de Tàp Zàping es decideix a contactar amb els artífexs d’aquesta fantasia.

Es tracta dels germans Franco, Daniel i Quique, dos madrilenys que regenten el restaurant Don Enrique a Miami. Àlex Blanquer els ha donat l’enhorabona pel vídeo de la paella d’hamburguesa que s’ha fet viral. “Va ser inesperat arran del vídeo de Sandra, i hem viscut un tsunami de telefonades amb floretes, amb no tantes floretes...”

Entre les paelles que tenen en la carta podem trobar plats tradicionals, com paella marinera, arròs del senyoret, arròs negre i, fins i tot, fideuà; però també preparen paelles més originals o experimentals, que denominen paelles del nou món, entre les quals destaquen la paella de cheese burguer, paella de costelles a la barbacoa, arròs d’alites de pollastre picant…

Contràriament al que puga semblar, asseguren que el que triomfa més entre el públic americà és l’arròs tradicional i una especialitat pròpia d’arròs amb guisat de cua de bou i carxofes fumades. “Ens hem fet virals amb la paella de cheese burguer, però tenim una carta on procurem respectar les arrels de la cuina espanyola i, per exemple, apostem pel dit baix d’arròs en la paella”.

Els germans cuiners Daniel i Quique i Franco
Els germans cuiners Daniel i Quique i Franco / À Punt Mèdia

Lluís Cascant els pregunta si pensen que els valencians som massa talibans amb la paella. “La nostra intenció en arrancar el restaurant era oferir cuina tradicional espanyola, però Miami és una mescla de cultures i nacionalitats i vam decidir que havíem d’obrir el menú per a adaptar-nos a tota la població”.

Korah pregunta als germans cuiners quines són les pròximes incorporacions en arrossos que tenen en ment “Com que està entrant molta població hindú, estem preparant un arròs amb curri, i també un arròs tailandés, picant i amb tot el que porta normalment un wok”.

L’equip de Tàp Zàping augura molts èxits als germans cuiners per la seua capacitat d’experimentar: “A nosaltres ens han criticat molt per anomenar paella els plats que fem, però en realitat la paella és molt pareguda a un wok: la paella és el recipient, però dins pots posar el que se t’ocórrega”.

Per a aprofitar la fama inesperada que han guanyat aquests dies, han animat tot el món a participar en un concurs que estan organitzant en les seues xarxes socials: el premi, viatjar a Miami a visitar el seu restaurant i tastar en persona alguns dels seus revolucionaris plats.

També et pot interessar

stats