El sender cap al far de l’Albir, una ruta perfecta per a tota la família

Un recorregut preciós per les vistes al mar Mediterrani

El sender cap al far de l’Albir, una ruta perfecta per a tota la família
À Punt
Carmen Beneito
29 d'agost 2022 - 18:06

A la localitat de l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, trobem el parc natural de la Serra Gelada, un paratge marítim i terrestre en què podem fer un fum d’activitats esportives, sempre gaudint d’unes meravelloses vistes al mar Mediterrani. ‘Terra Viva’ l'ha visitat aquesta setmana. 

Aquesta ruta que et proposem pel sender blau rep més de 50.000 visitants en els mesos d’estiu i consta d'uns dos quilòmetres aproximadament. El sender és perfecte per a fer-lo en família, ja que està condicionat per a tota classe de persones, des de majors fins a menuts i també per a persones amb qualsevol diversitat funcional.

Aquest sender ha rebut la bandera blava deu anys consecutius
Aquest sender ha rebut la bandera blava deu anys consecutius

Al llarg del recorregut trobem un dels únics museus a l’aire lliure que hi ha a la Comunitat Valenciana: el museu de la Vil·la Romana de l’Albir, un jaciment de l’època romana on trobem restes de les diferents estances de les instal·lacions de les termes d’aigua. Un lloc que els romans utilitzaven com a zona de recreació, descans físic i mental.

Museu de la Vil·la Romana de l’Albir
Museu de la Vil·la Romana de l’Albir

Més avant, comencem a endinsar-nos cap al parc natural de la Serra Gelada, on trobem també l'entrada de la cala de l’Amerador, que rep aquest nom perquè antigament la feia servir una família del poble per a treballar l’espart.

Si continuem tindrem accés a una mena de mirador on podrem veure altres muntanyes com la serra Cortina, el Puigcampana, Ponotx o la Serrella. Mentre que a l’altra banda trobarem vistes al mar Mediterrani que, gràcies a l'abundància de posidònia, conserva una aigua molt clara.

Vistes al Mediterrani des del sender blau
Vistes al Mediterrani des del sender blau

Finalment, després d’un xicotet passeig pel sender, arribarem al far de l’Albir, on sols ens quedarà gaudir de la pau i de les vistes que ens proporciona aquest paratge. Un sender que ha rebut durant deu anys consecutius la bandera blava i que és perfecte per passar un dia amb la família o els amics.

També et pot interessar

stats