Recordeu el hit de l’any 2012 ‘Dolçaina estil’?

No tenim trellat visita els autors del videoclip que feia paròdia de la popular cançó coreana Gangam style valencianitzant-la amb taronges i dolçaina

'Dolçaina estil'
12 de desembre 2021 - 12:15

En juliol de 2012 es llançava una cançó que prompte es convertiria en el videoclip més vist a YouTube: el Gangam style, caracteritzat sobretot per la seua coreografia, com si es muntara un cavall. Com la lletra no era comprensible per a molta gent, uns jóvens de Gilet (de la penya Cristal Dior) van decidir posar-li una lletra més adequada, que consistia en l’enumeració de tipologies de taronges i mandarines.

En realitat era una broma entre amics que, per a divertir-se, van decidir fer també un videoclip. Però, tal com conten en No tenim trellat Kike Soriano, Maikel García i Xiao Palacios, components de la penya Cristal Dior, el fet que es convertira viral el vídeo va ser purament accidental: ells simplement van pujar el videoclip a YouTube per a veure com havia quedat i compartir-lo entre ells. No obstant això, ràpidament les visites van començar a pujar i aquella simpàtica paròdia amb tocs de dolçaina es va convertir en un fenomen d’internet. Fins i tot van començar a rebre telefonades per a fer actuacions, quan realment ells no eren un grup de música.

Ara la broma ha quedat com una anècdota, ja que cap d’ells ha continuat amb una carrera musical, però sempre ens quedarà aquest simpàtic record d’una època en la qual la gent necessitava escapar de la realitat d’una crisi que semblava no acabar-se mai.

També et pot interessar

stats