Què puc llegir aquest estiu?

Maria Rosell i Irene Rodrigo ens recomanen algunes lectures per a encetar la temporada estiuenca

Què puc llegir aquest estiu?

Ets dels que quan preparen la maleta per a anar-se’n de vacances, agafa abans el llibre que el banyador? Doncs les expertes en llibres del Podríem fer-ho millor i Pròxima parada, Irene Rodrigo i Maria Rosell, et porten algunes lectures que et poden interessar.

Maria Rosell és la col·laboradora de Pròxima parada responsable de la secció "Llibre obert", i proposa el que, segons considera, són lectures icòniques per a l’estiu.

  • Bon dia tristesa, de Françoise Sagan, narra l’estiu d’una adolescent consentida i el seu pas a l’edat adulta. El seu èxit va generar un esclat de relats d’amor estiuencs. 
  • La meua família i altres animals, de Gerald Durell. L’autor, naturalista i zoologista, explica en clau irònica (i com si fora un documental de natura) les aventures d’una família molt extravagant que decideix passar l’estiu en una illa de Grècia.
  • La mort a Venècia, de Thomas Mann, una lectura més actual que mai, ja que relata la reacció dels turistes a Venècia quan s’assabenten que hi ha un brot de còlera. 
  • A aquesta llista, Irene Rodrigo afegeix en la seua secció al Podríem fer-ho millor la novel·la El blat tendre de Colette. Conta la història de dos adolescents que es coneixen des de menuts perquè la seua família estiueja al mateix lloc. No obstant això, la infantesa els uní però l’adolescència els separa.

Si amb aquesta llista no en tens prou, et recomanem que visites els programes de llibres d’À Punt, com ara Una habitació pròpia, on Irene Rodrigo ens acosta diferents obres de la literatura universal.

També és recomanable que et passes per  Plaerdemavida, un programa de ràdio i televisió que repassa la literatura valenciana actual i la indústria del llibre amb la finalitat de promoure la lectura en valencià. Cada capítol ofereix seccions com una entrevista en profunditat, les recomanacions d’un llibreter o un gran reportatge on es presenten temes relacionats amb la literatura.

I no ens oblidem dels còmics (o novel·la gràfica)! En la secció “A tu m’encomane” de Plis play hi trobareu ressenyes ben interessants:

També et pot interessar

stats