Borriol celebra la primera carrera de paelles del món

La baixada amb paelló pel Raval de Borriol no és un concurs culinari, sinó un esport de risc

Carrera internacional de paelles a Borriol / À Punt Mèdia
À Punt Mèdia
18 d'abril 2023 - 23:39

L’equip de Tàp Zàping ha descobert que a Borriol han organitzat la primera carrera internacional de paelles. Malgrat el seu nom, no es tracta de cap certamen culinari, sinó d’una competició esportiva original i no exempta d’un cert risc.

L’han batejada com la Baixada en paelló pel Raval i consisteix a muntar-se en una paella i, aprofitant el pendent dels carrers d’aquest poble de la Plana Alta, deixar-se anar costera avall. Les regles són senzilles: guanya qui arriba més lluny.

Àlex Blanquer ha contactat amb l’inventor d’aquesta modalitat esportiva, Sergio Sánchez, veí del poble i organitzador de l’acte, que ha explicat en directe com va nàixer la idea: “El dia de les paelles de Borriol, després de dinar, vam pensar que era una llàstima no aprofitar els dos elements que teníem a l’abast: costeres i paelles”. Així de fàcil.

S’ha de destacar la intervenció de Jordi Vera, un locutor del poble. Va gravar aquella edició en fase experimental i la va penjar en les xarxes socials, que a continuació van fer la seua màgia i la van viralitzar. “En veure això vaig pensar: per què no organitzar un campionat mundial de baixada en paelló i veure qui recorre la distància més llarga?”, apunta Sergio. “Quan vam penjar la normativa en les xarxes socials, ja podien preveure que la gent estava per la labor i que vindrien d’altres pobles i, fins i tot, de més lluny, però la veritat és que va tenir un èxit brutal”.

Primera edició de la Baixada en paelló pel Raval
Primera edició de la Baixada en paelló pel Raval / À Punt Mèdia

De fet, el campió de la primera edició ha sigut un palentí: “No podem confirmar si ha vingut a posta des de Palència o es trobava ja a la zona”.

Pepa Cases, veïna d’Eslida, s’ha sentit afrontada en assabentar-se que un foraster té actualment el títol de campió mundial de baixada en paelló i s’ha compromés a participar en l’edició següent.

Pepa Cases ha manifestat el seu interés per aquesta modalitat esportiva
Pepa Cases ha manifestat el seu interés per aquesta modalitat esportiva / À Punt Mèdia

“El primer és dinar bé i envalentir-se, després posar-se casc i guants, perquè el més important és la seguretat” són alguns dels consells que li ha donat Sergio, per si vol establir algunes rutines d’entrenament. A banda d’això, “sense temor i cap avall!”, ha afegit.

L’equip de Tàp Zàping li ha desitjat molt d’èxit i que la carrera es faça molt més famosa. Disciplina olímpica, potser?

Ací pots veure el programa sencer de Tàp zaping:

També et pot interessar

stats