'Polònia': sàtira política durant ja quinze anys

"La paròdia ha de superar la realitat i de vegades és difícil", així ho confessa Roger Rubio, director d'aquest programa d'humor de TV3

'Polònia', en 'Tàp Zàping'
28 de maig 2021 - 12:55

Amb TÀP Zàping ens endinsem en el plató de Polònia per a descobrir els motius del seu èxit. Roger Rubio, director del programa, confessa que hi ha dos punts clau:

  • D'un costat, es grava el mateix dia que s'emet, de manera que es pot fer una revisió política actualitzada fins a l'últim minut. "Són les olimpíades de l'audiovisual", com diu Santi Vidal, membre de l'equip de postproducció.
Cita El dia que Pablo Iglesias es va tallar la cua, no podíem mostrar-lo amb el monyo llarg Roger Rubio - Director de 'Polònia' Cita
  • D'altra banda, han sabut actualitzar les maneres de contar les històries i crear interés en l'audiència. Encara que com diu el director de Polònia "és complicat, perquè la paròdia ha de superar la realitat i de vegades és difícil". En concret recorda "el dia que la Monasterio la va armar amb Pablo Iglesias d'aquella manera, com superes això?".

La transformació: d'actor a polític

Lara Díez és Isabel Díaz Ayuso, David Marcé és Pablo Casado, Cesc Casanovas és Rita Barberà i Pep Plaza és Pedro Sánchez
Lara Díez és Isabel Díaz Ayuso, David Marcé és Pablo Casado, Cesc Casanovas és Rita Barberà i Pep Plaza és Pedro Sánchez

Entre el repartiment d'actors i actrius, Lluís Cascant en parla amb tres. L'actriu Lara Díez qui es transforma en Isabel Díaz Ayuso; David Marcé, que interpreta Pablo Casado, i Cesc Casanovas, que imitava Rita Barberá, a qui recorda com "un personatge que xalava molt, amb molt de suc".

Cita El més important d'una imitació és agafar l'essència del personatge Lara Díez - Actriu Cita

Finalment, el presentador de TÀP Zaping també entrevista el president del govern, Pedro Sánchez, personatge interpretat per Pep Plaza, qui confessa que al principi li va costar un poc: "És un personatge molt apagat, no com Rajoy que es podia ridiculitzar més".

No et perdes el vídeo adjunt i descobreix l'escena de Polònia en què Lluís Cascant ha intervingut com a figurant. Pots veure el programa complet del TÀP Zàping en l'enllaç següent.

També et pot interessar