'Polònia': sàtira política durant ja quinze anys

"La paròdia ha de superar la realitat i de vegades és difícil", així ho confessa Roger Rubio, director d'aquest programa d'humor de TV3

'Polònia', en 'Tàp Zàping'
28 de maig 2021 - 12:55

Amb TÀP Zàping ens endinsem en el plató de Polònia per a descobrir els motius del seu èxit. Roger Rubio, director del programa, confessa que hi ha dos punts clau:

  • D'un costat, es grava el mateix dia que s'emet, de manera que es pot fer una revisió política actualitzada fins a l'últim minut. "Són les olimpíades de l'audiovisual", com diu Santi Vidal, membre de l'equip de postproducció.
El dia que Pablo Iglesias es va tallar la cua, no podíem mostrar-lo amb el monyo llarg Roger Rubio - Director de 'Polònia'
  • D'altra banda, han sabut actualitzar les maneres de contar les històries i crear interés en l'audiència. Encara que com diu el director de Polònia "és complicat, perquè la paròdia ha de superar la realitat i de vegades és difícil". En concret recorda "el dia que la Monasterio la va armar amb Pablo Iglesias d'aquella manera, com superes això?".

La transformació: d'actor a polític

Lara Díez és Isabel Díaz Ayuso, David Marcé és Pablo Casado, Cesc Casanovas és Rita Barberà i Pep Plaza és Pedro Sánchez
Lara Díez és Isabel Díaz Ayuso, David Marcé és Pablo Casado, Cesc Casanovas és Rita Barberà i Pep Plaza és Pedro Sánchez

Entre el repartiment d'actors i actrius, Lluís Cascant en parla amb tres. L'actriu Lara Díez qui es transforma en Isabel Díaz Ayuso; David Marcé, que interpreta Pablo Casado, i Cesc Casanovas, que imitava Rita Barberá, a qui recorda com "un personatge que xalava molt, amb molt de suc".

El més important d'una imitació és agafar l'essència del personatge Lara Díez - Actriu

Finalment, el presentador de TÀP Zaping també entrevista el president del govern, Pedro Sánchez, personatge interpretat per Pep Plaza, qui confessa que al principi li va costar un poc: "És un personatge molt apagat, no com Rajoy que es podia ridiculitzar més".

No et perdes el vídeo adjunt i descobreix l'escena de Polònia en què Lluís Cascant ha intervingut com a figurant. Pots veure el programa complet del TÀP Zàping en l'enllaç següent.

També et pot interessar

stats