Pepa Bueno: "Entreviste tot el món, fins i tot el dimoni si se’m posa davant"

La periodista ha reflexionat amb Lluís Cascant sobre el paper dels mitjans de comunicació en la societat

Bueno subraya la importància dels mitjans de comunicación a l’hora de trasladar el relat de la actualitat als ciutadans.
21 de maig 2021 - 14:36

Aquest dijous Lluís Cascant s’ha posat seriós (bé, només un poquet) per a entrevistar Pepa Bueno, la conductora d’Hora 25, l’informatiu nocturn de la Cadena Ser que analitza la jornada informativa quan cau el dia. Bueno subratlla la importància dels mitjans de comunicació a l’hora de traslladar el relat de l'actualitat als ciutadans, però reivindica que el periodisme no pot “salvar el món”: “Tenim molta responsabilitat social, però no tenim la culpa de tot. Estem per a contar com és el món”.

“Entreviste tot el món, fins i tot el dimoni si se’m posa davant, però no vull servir perquè se m’instrumentalitze” Pepa Bueno - Periodista

Les entrevistes polítiques han mutat, segons la periodista, cap a un aparador polític on “venen a col·locar-te la mercaderia i un argumentari polític”. Bueno es nega a vehicular cap als seus oients un discurs propagandístic i assegura que entrevistaria “fins i tot el dimoni si se’m posa davant, però no vull servir perquè se m’instrumentalitze”.

“L’última campanya electoral de Madrid, és probablement la més tensa que he hagut de cobrir”

Segons la periodista, les darreres eleccions de Madrid han adquirit una aura d’eleccions generals d’àmbit nacional de la qual els valencians “probablement heu quedat farts”. Arran del moment de màxima tensió que es va viure als estudis de la Ser quan Iglesias va abandonar el debat, Bueno ha confessat que Vox ha superat algunes línies roges. “Vaig sentir tristesa, feia molt de temps que no comptava amb la possibilitat que hi haja espanyols a qui destorben altres espanyols.” I posa sobre la taula la necessitat de fer periodisme i enfocar i analitzar el suport electoral que tenen aquests plantejaments. “Hem de saber què ofereixen a l’electorat que no troben en la resta de formacions polítiques.”

La fórmula Tàp Zàping ha presentat una entrevista amb un toc d’humor amable i àcid en igualtat de proporcions. Cascant ha llançat un repte a la periodista: triar un adjectiu qualificatiu per a algunes personalitats rellevants del món de la política.

A Cascant també li n'ha dedicat un… Vols saber quin ha sigut? Ací tens l’entrevista completa.

També et pot interessar

stats