María Abradelo: "Ningú m'ho va imposar i la realitzadora s'estirava el monyo quan li vaig dir que volia fer el programa en valencià"

La presentadora va estar al capdavant de programes mítics de Canal 9 com van ser Canta, canta o el programa infantil Babalà

Entrevista a María Abradelo en 'A córrer'

Molt estimada per alguns, no tant per altres, però del que no hi ha dubte és que María Abradelo va ser tot un fenomen televisiu durant els anys 90 en Canal 9. "María Abradelo era tot un filó i tiraven molt de mi", perquè registrava audiències superiors a la dels informatius i arribava a marcar fins a un 32%, ens ha contat la presentadora en l'entrevista que li ha oferit a Xavi Blasco en A córrer.

Quan treballes en la pantalla, has de tindre crítiques, no hi ha ni una sola persona que agrade a tots

Si per alguna cosa recordem especialment la presentadora és per l'esforç que aquella madrilenya d'a penes vint anys va fer per aprendre valencià quan a principis dels anys 90 aterrava a la nostra terra. Ara és "esposa i mare" de valencians i ja no practica dia a dia; no obstant això, ens ha brindat aquesta entrevista en valencià, en què ha aprofitat per a recordar que va ser decisió seua usar la nostra llengua: "Ningú m'ho va imposar i la realitzadora s'estirava el monyo quan li vaig dir que volia fer el programa en valencià".

María Abradelo va començar la seua trajectòria televisiva com a hostessa d'Un, dos, tres, i en la televisió valenciana com a presentadora de Canta, canta. Després la van posar a presentar el programa infantil Babalà per a remuntar l'audiència, va participar en innumerables especials i la seua última etapa va estar marcada pel programa El picú.

María Abradelo en 'Canta, canta', el primer programa que va presentar en la televisió valenciana
María Abradelo en 'Canta, canta', el primer programa que va presentar en la televisió valenciana / Arxiu RTVV

Encara que continua en actiu en el món de l'espectacle, viu centrada en la seua vida familiar: "Em dedique a ser mare, esposa, treballadora, tinc una consultoria d'advocats, una agència immobiliària també". I diu tindre la sort de poder escollir on participa i quan: "Faig el que m'abelleix i quan m'abelleix. Ara estic per a tu, per exemple, Xavi".

També et pot interessar

stats