"A la lona de València", un projecte solidari que recicla les lones publicitàries i fa bosses de mà

Xavi Blasco ens ha mostrat en A córrer aquesta iniciativa d’integració laboral de persones amb alguna malaltia mental

Amb aquesta iniciativa es fomenta l'autoestima de les persones que hi treballen a més de promoure les activitats socials, l’autonomia i la seua independència. / 'A córrer'
30 de setembre 2021 - 11:18

Les carreres a més de ser un esdeveniment esportiu poden servir també com a plataforma per a iniciatives solidaries. Amb Xavi Blasco i A córrer hem descobert la iniciativa "A la lona de València", on es reciclen les lones que s’utilitzen en les carreres per a convertir-les en bosses de mà. Un projecte d’integració laboral de persones amb alguna malaltia mental.

El projecte naix inicialment de les proves esportives més importants que se celebren València: la Marató i la Mitja Marató de València Trinidad Alfonso. A partir d’ahí altres carreres com ara la 10 K de València Ibercaja, Penyagolosa Trails (Castelló) i el Circuit RunCàncer s'han sumat a la proposta.

Cada bossa té un troç de València i un recordatori especial de la carrera

Les lones publicitàries són uns dels reclams promocionals més utilitzats en els esdeveniments esportius, ja que ofereixen un gran impacte visual adaptat a grans espais exteriors. Un teixit de PVC de gran qualitat que no acaba la seua vida després de cada carrera, sinó que gràcies a associacions com la que ha posat en marxa la iniciativa "A la lona de València" tenen una segona vida convertides en bosses de mà i complements.

Tots el integrants d’aquest taller solidari són persones amb diversitat funcional que treballen en equip i de manera totalment artesanal.

Amb aquest projecte hem aconseguit que els integrants tinguen una qualitat de vida superior i un projecte de vida. Que se senten útils per a la societat Alonso de Paco - Psicòleg i responsable del projecte ''A la lona de València'

Amb aquesta iniciativa es fomenta l'autoestima de les persones que hi treballen a més de promoure les activitats socials, l’autonomia i la seua independència. Un projecte artesanal i sostenible però, sobretot, solidari, que ens ha donat a conéixer l'equip d'A córrer que acaba d'estrenar nova temporada.

Tornen les carreres "postpandèmia"

Xavi Blasco continua mostrant la passió que envolta el món de les carreres populars "postpandèmia" i entrevista cada setmana atletes i esportistes d’elit. Una mirada a la part més emocional i motivacional que envolta el món de l'esport amb tota l'agenda de les proves més destacades que es celebren al nostre territori i els seus protagonistes. Descobreix apassionants històries personals ocultes en l'univers de les carreres. Cada dissabte a les 13:00 h, tens una cita amb la nova temporada d'A córrer.

Xavi Blasco, conductor del programa, participa activament de les carreres populars i ens ho conta des de dins com a testimoni en primera persona
Xavi Blasco, conductor del programa, participa activament de les carreres populars i ens ho conta des de dins com a testimoni en primera persona

També et pot interessar