Leo, la gossa protagonista de l'última novel·la de Màxim Huerta: "Ja té més 'likes' que jo"

La gossa acompanya el protagonista en els seus moments més reflexius

Màxim Huerta ens presenta la seua gossa Leo en 'Animalades'

Leo és coneguda ja no només a Bunyol: "té més likes que jo", diu Màxim Huerta, qui l'ha feta protagonista del seu Instagram i també del seu últim llibre 'Adiós, pequeño'. En la novel·la, Leo acompanya el protagonista en els seus moments més reflexius: "És un homenatge a tots els gossos que ens fan companyia i ens canvien la vida", diu Màxim.

Com a protagonista del llibre, fins i tot, Leo ha signat el seu primer exemplar:

"Doña Leo", com li diu el presentador i autor de la novel·la, és una gossa molt vitalista: "Té 12 anys i encara és una mascletà diària". A pesar de la seua avançada edat es comporta com un cadell que no para de jugar i olorar en cada passeig. Li agrada molt passejar pel camp, sobretot, per a clavar-se dins d'una séquia a refrescar-se: "és el seu spa", diu Màxim. Va arribar a la seua família quan estava a punt de faltar l'anterior gos del presentador, Coco, una gossa que va arribar als vint anys. "Vaig fondre l'adeu amb la benvinguda", ens conta el presentador. A Leo la van trobar en un contenidor de Torís quan només era un cadellet, una amiga de Màxim li va enviar una foto perquè sabia que buscava adoptar un altre gos i ell no va poder dir que no a aquells ulls que ara tant necessita per a relaxar-se.

"Vull dies de sol com el de hui, dies amb la meua gossa passejant pel carrer fins al passeig de San Luis, saludar el sant, prendre una canya i saludar els veïns". Així explica en la novel·la com cada dia, Leo l'acompanya allà on va. "No sé si Leo serveix d'inspiració, el que sí que fa és relaxar-me. El carinyo i el relax són la millor inspiració". I és que quan toca treballar, Leo es queda al costat de Màxim i sap que ha arribat el moment de la tranquil·litat.

Leo és font de relaxació i tranquil·litat, i això ajuda a treballar a Màxim Huerta en sa casa a Bunyol
Leo és font de relaxació i tranquil·litat, i això ajuda a treballar a Màxim Huerta en sa casa a Bunyol / 'Animalades'
Leo i Màxim Huerta en un dels seus passejos diaris
Leo i Màxim Huerta en un dels seus passejos diaris

La gratitud és tal que Màxim Huerta es planteja, fins i tot, fer una novel·la dedicada exclusivament a ella, "com a protagonista absoluta: una gossa superactiva que ha vingut d'un contenidor i acaba feliç en una casa". Segons ell, es mereixen això i molt més, ja que el regal que ens fan cada dia és impagable: "Un gos no és un regal, no és un joguet i per això, crec que tot el món que volguera tindre un gos o un gat hauria d'agafar-lo d'una protectora". "El regal és el carinyo que donen", remata.

També et pot interessar

stats