"Si l'idioma ho posa difícil, l'amor... i una bona paella ho solucionen tot"

La il·licitana Alicia Aguilera, que des de fa 12 anys viu a Escòcia, ha explicat a l'equip de 'Valencians al món' cóm és viure a les Highlands

Alicia cuina paelles a les Highlands (Escòcia)

Alicia Aguilera és una valenciana d'Elx (Baix Vinalopó) que des de fa dotze anys viu a Escòcia, a la localitat de Glenrothes, a les Highlands, on regenta Los Buenos Amigos, un restaurant de paelles i menjar espanyol. Ella és una de les històries que recull l'últim capítol de Valencians al món.

Va arribar a Escòcia amb tan sols 25 anys. Ara en té 37. "Jo era molt jove i volia aprendre anglés. I vaig pensar que el més fàcil era vindre ací i aprendre'l. Des de dins. I així impregnar-me de la seua cultura, però vaig conéixer a qui ara és el meu marit, que és escocés...".

Alicia amb el seu marit, escocés
Alicia amb el seu marit, escocés / À Punt Media

Com ella ha explicat, "al principi era difícil entendre'ns per l'idioma, però l'amor [somriu] ho supera tot". L'amor i una bona paella. Les que fa ella. Perquè el que sap fer el marit és menjar-les, cuinar-les no –diu ell–, només menjar-les.

Aquesta cuinera valenciana, des d'Escòcia compta que al seu restaurant es poden menjar tota classe de plats valencians i espanyols. "A mi m'agrada la cuina en general. I crec que la gent d'aquest país necessita conéixer bé la nostra cultura gastronòmica".

Alicia al seu luminós restaurant molt prop de la natura
Alicia al seu luminós restaurant molt prop de la natura / À Punt Media

"T'he de demanar un favor..."

Preguntada per quant l'afecta el Brexit, ha dit que "molt, perquè fa pujar el preu dels productes que ha d'importar per a cuinar". L'equip del programa li ha demanat un favor molt important. Al qual ella, després de riure ben a gust, s'ha compromés fermament a complir, com li han demanat... Al programa podràs conèixer que li han demanat.

Ara, molt lluny d'Elx, des del seu restaurant ubicat a Glenrothes –que comparteix nom amb el famós whisky escocés de pura malta–, Alicia ofereix paella i altres plats valencians i espanyols a totes les persones que acudeixen al seu local, anomenat Los Buenos Amigos. 

Glenrothes és una àrea molt freqüentada pel públic a causa del bonic paisatge, la presència d'obres d'art i d'escultures a l'aire lliure, a més d'allotjar un dels majors centres comercials d'Escòcia.

Alicia a punt de servir una paella al seu restaurant
Alicia a punt de servir una paella al seu restaurant / À Punt Media

També et pot interessar

stats