Josep Vicent, presentador de 'Tot és art': "Sabeu que la primera gran pintura renaixentista es troba a València?"

Tot és art és el nou programa d'entreteniment i cultura per a les nits dels dijous a la televisió d'À Punt Media, que arranca l'11 de novembre i està dirigit per Carles Palau i presentat per Josep Vicent

Josep Vicent, presentador de 'Tot és art'

"Dijous 11 del mes 11 i a les 11 de la nit arranca Tot és art". Així presenta el nou programa d'À Punt Mèdia el seu presentador, l'alteà Josep Vicent, músic i director d'orquestra de prestigi internacional. Un docutainment cultural, que ajunta l'entreteniment i la cultura, dirigit per Carles Palau.

Com ha explicat el seu director, es tracta d'una proposta cultural que busca ser una mirada transversal al món de l'art, "i no només pel que fa a disciplines artístiques, també hi trobarem cinema, arts plàstiques, arts escèniques, literatura, música. I el que és el més important del programa, aquesta mirada transversal ens portarà a l'ara i a l'ací".

Amb l'art universal com a fil conductor, el programa abordarà des dels moviments artístics i culturals com el Renaixement, el Barroc, Neoclassicisme, el Romanticisme, "per a després extraure'n l'essència", presentar-la de la manera més fàcil d'entendre per a qualsevol persona i convertir aquests coneixements en una qüestió d'interés actual. "Volem reconéixer el missatge d'un estil però no de separar ni posar barreres, tot el contrari".

Josep Vicent, presentador de 'Tot és Art'
Josep Vicent, presentador de 'Tot és Art'

Com ha explicat el seu presentador, Josep Vicent, "ens hi trobarem llocs màgics, edificis fascinants, descobrirem secrets que es troben al nostre territori i que no sabíem ni que existien".

"Si vos preneu el temps per seure, aïllar-vos del món i descobrir la bellesa que ens rodeja, a tots ens farà un poquet més artistes". Josep Vicent - Presentador de Tot és Art i director de l'Orquestra ADDA Simfònica Auditori de la Diputació d'Alacant

El nom del primer capítol de Tot és art és "Renaixement, moderns per sempre". I poc més vol contar Josep Vicent. Només ha volgut revelar un secret: "Sabeu que la primera gran pintura renaixentista es troba a València? I va estar molt de temps amagada?... Quan algú, de sobte, el 2004 va dir: que és això que es veu per aquell clavell... I així serà tot". Una sorpresa darrere d'una altra sorpresa. I totes vinculades al territori.

Tot és art, segons el presentador, qui també dirigeix l'Orquestra ADDA Simfònica, de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, és un viatge fascinant. "Si vos preneu el temps per seure, aïllar-vos del món i descobrir la bellesa que ens rodeja, a tots ens farà un poquet més artistes".

Un programa que també presentarà píndoles infogràfiques i entrevistes. "Jo convide la gent que el pròxim dia 11 vegen els primers dos minuts de programa. I a partir d'ací veuran els minuts restants i s'enganxaran cada dijous".

Amb un to divulgatiu i fresc, cada capítol consta de més d'una desena de peces curtes i autònomes, amb molts recursos audiovisuals diversos (escenificacions, entrevistes, performances, enquestes a persones anònimes, infografies, etc.) que comformen un retrat calidoscòpic i sorprenent del tema central.

Tot és art és un docutainment cultural, producció de València Imagina Televisió (The Mediapro Studio) i cofinançada per l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

També et pot interessar

stats