Hu Zhao: "Vaig eixir de la Xina per a veure món, però vaig arribar ací i ací em vaig quedar"

El presentador de Loving Comunitat Valenciana ha estat en el programa de ràdio El dia À Punt contant-nos per què es va enamorar de la Comunitat Valenciana

Escolta l'entrevista a Hu Zhao en 'El dia À Punt'
16 de juliol 2021 - 12:47

Ell va estudiar art dramàtic i és professor de xiquetes i xiquets xinesos. "Faig classe de cultura xinesa a xiquets que han nascut ací, a València", ens conta Hu Zhao en l'entrevista que li han fet en El dia À Punt. Després de set anys ací, ja parla de la Comunitat Valenciana com "la nostra terra", "com si ja fora d'ací", ha bromejat amb els presentadors de ràdio. No es va quedar per amor, sinó perquè una vegada de xicotet va veure un documental sobre el mar Mediterrani: "Vaig veure el mar, el color blau del Mediterrani i me'n vaig enamorar".

La seua història en la televisió pública valenciana va començar en el programa d'estiu d'À Punt La terrassa, on va cantar la cançó tradicional La tarara en xinés.

A partir d'aquell moment, el van fitxar com a presentador per al programa Loving Comunitat Valenciana, en què en cada programa recorre una de les rutes turístiques dissenyades per GVA Turisme. Aquest dimecres va estrenar la segona temporada del programa amb la ruta dels castells del Vinalopó, programa del qual recorda un moment puntual: el vol en parapent sobrevolant la vall del riu Vinalopó. "És el moment més brillant de tota la meua vida", remata.

De la gastronomia valenciana aprecia molt la paella, però no sabia que els caragols es menjaven sense closca: "en principi no volia menjar-me'ls, però ningú em va dir res i me'ls vaig menjar sencers". I de la llengua, diu que l'ha apresa pel carrer. Confessa que "el valencià és difícil" i que encara li queda molt per aprendre, però s'esforça cada dia i manté l'aprenentatge, viu dia a dia amb l'ús i la pràctica.

També et pot interessar

stats