Què saps del grup de música Zoo?

Guanyadors de tres guardons Carles Santos i quatre dels premis Ovidi.

Zoo, premis Carles Santos
Panxo, cantant de Zoo, en la gala d'entrega dels Premis Carles Santos / À Punt NTC
27 de novembre 2021 - 17:43

Zoo, també conegut com "Zoo Posse", va nàixer el 2014 a Gandia. El seu estil parteix del rap i l'electrònica, però s'obri a moltes més influències, encara que el projecte no està tancat i té moltes possibilitats, "sempre amb bon rotllo". Les lletres van més enllà del purament reivindicatiu i estan carregades de frescor i humor.

El 19 de juny del 2014 Panxo, el líder de Zoo, va publicar en Youtube el clip de la cançó 'Estiu', però ni ell s'imaginava que aquella primera cançó que parlava d'un estiu es convertiria en l'himne dels estius de milers de joves i seria l'inici d'una trajectoria d'èxit per a Zoo.

"Cau la calor a la Safor, bombeja el ritme.

No estem fent merda facilona, ací fem himnes.

Se'n va el dolor amb l'olor a mar.

Les primaveres demanen vida, l'estiu arriba..."

Van ser els grans triomfadors dels premis Carles Santos 2021 en les categories de millor disc de música urbana, millor videoclip i millor gira.

Ja foren els grans guanyadors dels premis Ovidi 2021, dues setmanes abans, amb els guardons a millor cançó, producció, videoclip i disc de hip-hop i electrònica.

'Tàp Zàping' va comptar amb la presència de Panxo per a presentar el videoclip ''Llepolies'' i, entre altres coses contà quan, enmig d'un concert, va pujar a l'escenari un espontani totalment nu i es va posar a ballar al seu costat.

"Mel i cotó, bresquilla a mos redó

una tallada de meló entre el teu nas i el teu mentó,

fruits saborosos cobrint-te els ossos,

focs fatus, paladars fogosos.

Jo em menge la figa de la gota de la mel.

Eva i Adam i l'edén sencer.

Confabule amb la serp, sinuosament,

Per recórrer els camins inescrutables del plaer..."

Ací es pot veure la retransmissió del concert de comiat que va fer el grup Zoo l'1 de novembre del 2019 a Barcelona. La banda musical posava així el punt final a uns intensos anys d'activitat en què assimilar l'èxit no va resultar una tasca fàcil. Van anunciar que 2020 seria un any d'aturada indefinida. I el seu parèntesi creatiu va coincidir amb la pandèmia. Ara han tornat amb 'Llepolies' i amb un fum de guardons.

Però no només es dediquen a la música. El projecte 'Zoo il·lustrat' transforma el seu univers musical en cinc llibres infantils il·lustrats mitjançant un projecte educatiu i interdisciplinari que gira al voltant de l'educació emocional, la llengua i la música.

Els llibres tracten temes poc comuns en la literatura infantil, com ara la mort, la tristesa, l'abandonament de les zones rurals, la salut mental o la por; perquè parlar de les emocions i, sobretot, de com identificar-les és una de les apostes del projecte.

'Les notícies del matí' va parlar amb Panxo, de Zoo, i amb l'educador social i pedagog Ricard Tàpera per a conéixer millor el projecte.

La banda ha anunciat els que seran els seus dos concerts "més importants fins hui", que tindran lloc el 3 de desembre al WiZink Center de Madrid i el dia 10 del mateix mes del 2022 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

També et pot interessar

stats