Qui és Gemma Payà, la periodista que presentarà amb Ximo Rovira el magazín 'Som de casa'?

L'alcoiana, a qui ja hem vist en acció com a col·laboradora del Tàp zàping, estrena nou programa el Nou d'Octubre

Gema paya
Gemma Payà

Amb 122.000 seguidors a Instagram, Gemma Payà, l’autora del pòdcast Me inspiras, és una periodista alcoiana que hi afig el fet de ser una runner convençuda. Com ella diu, “córrer em fa feliç i m'agrada contar-ho”, això sí, com també diu, “amb estil”. Per a ella no val contar-ho de qualsevol manera. L'alcoiana arriba amb pas ferm al magazín Som de casa, que s'estrena a À Punt Mèdia el Nou d'Octubre. A la periodista, treballar al costat de Ximo Rovira li sembla un gran repte professional, que afronta "amb molt de respecte i il·lusió". A més, arriba amb la sensació que tant ella com l'audiència "ho passaran molt bé".

P. Qui és Gemma Payà?

Soc d’Alcoi i per faena, des de ja fa uns dotze anys visc a València. Vaig estudiar Comunicació Audiovisual al campus de Gandia de la UPV. Després vaig estar vivint a Barcelona i Madrid, per a ampliar els meus estudis periodístics.

R. Eres com et mostres en pantalla o amagues alguna característica teua?

D’entrada i fora de les càmeres i pantalles, soc vergonyosa i introvertida. En canvi, a les xarxes, a la televisió o, fins i tot, amb un micròfon a la mà, com a la ràdio, per exemple, tota la vergonya sembla que desapareix. Pense que és perquè em sent molt còmoda i m’ho passe molt bé.

P. Quina és la teua principal virtut?

R. Diria que tinc molta paciència.

P. I el teu principal defecte?

R. Açò sempre m’ho ha dit mon pare: soc prou atarantada i això provoca que moltes vegades no em fixe en certes coses.

P. Quan i per què vas descobrir que córrer et fa tan feliç?

R. En la meua memòria sempre ha estat present el fet de córrer, des de ben menuda ja participava en curses. Però aquesta felicitat l’he pogut comprovar, si cap més, els últims anys. A mi, eixir a córrer m’aporta una energia i bones sensacions que cap altre esport em dona.

P. Quina és la teua xarxa social predilecta, per a arribar a l’audiència?

R. He de dir que el blog és com el meu xiquet, és on va nàixer el projecte de ‘Miss leggings run’, però hui dia la xarxa social que més m’aporta professionalment és Instagram. Després de nou anys i mig puc dir que som una comunitat molt bonica. Jo sent que he crescut amb molts dels seguidors i a més, aprenc molt d’ells.

P. Com ha sigut l'experiència com a col·laboradora del Tàp zàping?

R. L'etapa que acaba de concloure en Tap zàping m’ha donat uns mesos molt bonics. Com a col·laboradora, he estat amb ells des de març de 2023, que és quan van començar el nou format com a programa diari en directe.

P. Com veus el món del periodisme amb l’auge dels creadors de continguts en xarxes?

R. Pense que és una evolució més. Quan vaig acabar la carrera quasi no es coneixien les xarxes socials, ni els diaris digitals tenien tant de pes. En aquell moment ja vam haver d’adaptar-nos. Per a mi, les xarxes han sigut una ferramenta molt potent per a aprendre, créixer i per a posar-me les piles. Per això, considere que hi ha cabuda per a tot.

P. Quan fas tele, què és el que més t’agrada?

R. Em sent molt còmoda, lliure, feliç quan tinc l’oportunitat de parlar-li a una càmera. És un poc difícil d’explicar, però dins de mi em regala una sensació que em reconforta. M’agrada molt xarrar amb la gent, conéixer històries i apropar-les, i pense que la càmera és aquella xicoteta finestra que em permet fer-ho.

P. Què esperes d’aquesta nova etapa com a presentadora del magazín Som de casa?

R. Ho afronte com un nou gran repte, amb molt de respecte i il·lusió. Espere sentir-me com a casa, de fet, ja vaig tindre aquesta sensació durant el càsting al costat de Ximo Rovira. Però especialment sent que ho passarem molt bé. Els últims mesos, a la tele he entés com és d’important deixar-se portar, estar molt present i jugar-hi.

P. Entre la televisió i les xarxes socials, amb què et quedes?

R. No podria quedar-me tan sols amb una. Treballar a la televisió és el meu somni des que vaig començar la carrera a la universitat. Les xarxes m’han donat molt, era la meua xicoteta pantalla! Pense que les dues es retroalimenten.

P. T’han dit alguna vegada que et sembles prou a Meghan Markle?

R. No sou els primers! Però, la veritat és que intente buscar la semblança i no la trobe.

P. Tens més aficions, més enllà de córrer?

R. M’agrada molt cuinar i també menjar! M’encanta descobrir nous restaurants, però el que gaudisc molt és un dia de cerveses o vi amb els amics i les tapes que ho acompanyen. Soc una enganxada al moment de l’alba, el problema és que implica matinar, perquè l’altra afició que tinc és dormir.

P. Eres especialista en alguna recepta?

R. He heretat de ma mare com fer l’allioli. I faig prou bones les pizzes.

P. Quin és el menjar, dolç o salat, valencià que més t’agrada?

P. De salat, les bajoques farcides i no puc oblidar-me del dolç, m’encisen els pastissets de moniato. Tot menjars típics d’Alcoi.

P. Sembla que un color t’identifica per damunt dels altres…

R. Sí!! El groc!! M’ha acompanyat des de menuda fins ara. És un color enèrgic, i per això pense que m’agrada. Tinc la sensació que sempre m’ha donat ales.

També et pot interessar

stats