La influenciadora i periodista Gemma Payà trenca el tabú dels problemes per a quedar-se embarassada

La instagramera alcoiana, coneguda com Missleggingsrun, ha fet públic que fa dos anys que intenta concebre un fill sense èxit.

Gemma Payà en 'A córrer'
17 de desembre 2022 - 13:42

La influenciadora Gemma Payà, coneguda com a @missleggingsrun en les xarxes socials, ha sigut una de les últimes convidades en el programa d'A córrer a la ciutat d'Alcoi; ja va participar en el programa el 2019 i també en altres com Qui és qui i À Punt Directe.

Juntament amb Xavi Blasco, els dos han aprofitat per a córrer una estona per la via verda d'Alcoi fins al paratge del Racó de Sant Bonaventura. Allà han parlat dels inicis de Gemma com a periodista, quan va obrir el seu blog on redactava articles sobre les curses que feia.

Més endavant, amb l'auge d'Instagram, l'alcoiana va canviar el text escrit per les imatges i els reels, fins a assolir els 100.000 seguidors que té actualment. A més, Gemma també s'atreveix a treballar el format pòdcast en el seu projecte Me inspiras, on parla d'esport i vida saludable i entrevista altres figures rellevants en el seu sector.

Precisament en el capítol "Sé que llegarás" del seu pòdcast, la corredora de 36 anys va confessar a l'audiència les dificultats que estava tenint amb la seua parella per a buscar un fill o filla després d'haver patit un avortament aquell mateix dia. Es va llevar un pes de damunt explicant obertament que el d'aquell dia ja era el seu tercer intent sense èxit per a quedar embarassada. Sis mesos després de començar a intentar-ho, la parella es va adonar que alguna cosa no anava bé i es van posar en mans de professionals i des d'aleshores fa dos anys que intenten ser pares.

Ara Gemma vol aprofitar la seua exposició pública per a denunciar la falta d'educació de la societat respecte a la fertilitat i desestigmatitzar el tema. Així, utilitza l'altaveu mediàtic que té a les xarxes perquè la gent siga conscient que es poden fer coses per a prevenir problemes futurs si hi ha intenció de tindre fills. "Igual als trenta anys m'haguera fet un anàlisi per a saber la meua edat ovàrica i haguera congelat òvuls. Si m'hagueren dit que a mesura que arribes als trenta-cinc la qualitat ovàrica va baixant, doncs igual m'haguera informat per a fer això", afirma Gemma.

En qualsevol cas, aquesta corredora incansable està convençuda de continuar intentant-ho, perquè com diu en el pòdcast, "sap que arribarà".

També et pot interessar

stats