Fran Perea: “Volíem fer un retrat de la música pop d’aquests anys”

El cantant i el seu ‘germà’ en 'Los Serrano' s’embarquen en la gira Uno más uno son veinte, per a celebrar els vint anys de carrera musical

Fran Perea i Víctor Elías en concert / À Punt Mèdia

L’actor i cantant de 44 anys va oferir un concert al Centre Comercial Bonaire divendres, dins del festival Bon Creation Fest, i Nerea Sanfe, de TàP Zàping, com a bona fan del malagueny, no s’ho podia perdre.

Fran Perea va conéixer el seu major èxit interpretant el paper de Marcos Serrano en la sèrie Los Serrano, entre els anys 2003 i 2008. A més, interpretava el tema principal de la sèrie, la cançó "Uno más uno son siete", composada per Mikel Erentxun, que es va convertir el 2003 en el número 1 de les llistes musicals espanyoles (i també a Finlàndia) i que va formar part del seu primer disc La chica de la habitación de al lado.

Vint anys després de l’estrena de la sèrie, l’abril passat, l'artista malagueny va estrenar una nova versió de la mateixa cançó que molts dels seus fans encara poden cantar de principi a fi, com han demostrat a Nerea Sanfe. En aquesta ocasió el va acompanyar el grup Despistaos, encara que el plat fort del vídeoclip era el retrobament amb l’elenc de la sèrie: Antonio Resines, Belén Rueda, Natalia Sánchez, Verónica Sánchez, Jorge Jurado i Víctor Elías.

Precísament, amb aquest últim, que interpretava el paper del seu germà, Guille Serrano, en la ficció i que també té una llarga trajectòria com a músic, Fran Perea ha encetat la gira Uno más uno son veinte, per a celebrar les dues dècades de carrera musical. Coincideix amb el llançament de l’últim disc, que té el mateix nom, on col·labora amb un bon grapat d’artistes com Ana Guerra, La oreja de Van Gogh o Ginebras.

Fran Perea en el concert al Bonaire
Fran Perea en el concert al Bonaire / À Punt Mèdia

Nerea Sanfe: Parlant de la gira Uno más uno son veinte, tornareu a València? Jo vull que torneu a fer un concert…

Víctor Elías: Aquesta és la idea… El de hui és un concert que nosaltres anomenem electroacústic i és una pinzellada xicoteta del que farem  

Nerea Sanfe: Com sorgeix la idea de reunir la família Serrano per a reeditar el vídeo de "La chica de la habitación de al lado" amb Uno más uno son veinte?

Fran Perea: Víctor i jo vam començar a fer música junts el 2018 i de seguida vam començar a donar-li forma, perquè ens semblava molt bonic homenatjar una sèrie que tot el món ha vist a casa i unes cançons que la gent ha sentit. I fer-ho amb músics i músiques de totes aquelles èpoques també, perquè siga un retrat de la música pop del nostre país, més enllà de fer un disc perquè sí.

Nerea Sanfe: D’on ve el vostre crit de guerra, "Fran Perea el que lo lea", que feu sempre abans d’eixir a l’escenari?

Fran Perea: No tenim ni idea.

Víctor Elías: Seria algun graciós que va tindre l’ocurrència… I la veritat és que li donem les gràcies, perquè ha arribat fins ara.

Nerea Sanfe parla amb el públic en el concert de Fran Perea
Nerea Sanfe parla amb el públic en el concert de Fran Perea / À Punt Mèdia

Nerea Sanfe polsa l’ambient entre el públic que assisteix el concert del Bonaire, preguntant si es consideren autèntics fans de Fran Perea. “Hem nascut, hem crescut i ens hem fet majors amb la de "Uno más uno son siete", sí” o “Ens sabem totes les seues cançons” són algunes de les respostes que més es repeteixen. En són molt més de vint.

També et pot interessar

stats