Consuelo García, fallera de la cort d'honor del 1953: "Aniré a l'Ofrena mentre puga i les cames aguanten"

Aquesta fidel fallera de huitanta-huit anys ha tornat al balcó de l’ajuntament després de set dècades

Consuelo García, de la cort d’honor del 1953, ha tornat al balcó / À Punt Mèdia

Quan faltaven minuts per a començar la mascletà i amb Juan Bau de fons, l’equip d’À Punt ha parlat, des del balcó de l’ajuntament de València, amb Consuelo García. Ella ha sigut una convidada molt entranyable, que ha contat que des que va pertànyer a la cort d’honor de l’any 1953 no havia tornat a pujar al balcó.

Això sí, ha reconegut que no es perd ni una mascletà. "Jo sempre veig la mascletà des de baix, des del carrer o per la tele, però la veig. Jo no me la perd. La mascletà és el que més m’agrada de tot", li ha dit a la reportera Rosa Porta.

La fallera continua emocionant-se amb la festa de les Falles com el primer dia. "Jo soc fallera només per anar a l’Ofrena. Mentre puga i les cames aguanten, avant". Consuelo, que té huitanta-huit anys, ha reconegut que li ha costat un poc arribar al balcó pels escalons, però "és una il·lusió tremenda", ha dit, en recordar els seus dies a la cort d’honor. 

Jo sempre veig la mascletà des de baix, des del carrer o per la tele, però la veig. Jo no me la perd. La mascletà és el que més m’agrada de tot Consuelo García - Fallera de la cort d’honor de l’any 1953

1.200 trons dedicats a les dones que tenen càncer de mama

La mestra pirotècnica d’aquest dijous ha sigut Nuria Consolación Martí Botella, de la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria (Vall d’Albaida), una empresa fundada el 1932. Núria ha volgut dedicar la mascletà a totes les dones que lluiten contra el càncer de mama. 

L’espectacle d’aquest dijous, amb un total de 96 kg de pólvora, ha començat amb unes serpentines aèries de màxima potència. Han estat seguides per una tronada digital i foc terrestre. I després cinc retencions han anat creixent, acompanyades de serpentines i xiulits. Un terratrèmol final amb cinc fases. I al remat, 1.200 trons durant 25 segons. 

Vota cada dia la mascletà

I com ja saps, la novetat enguany passa perquè el públic puga valorar la potència de cada mascletà. Es pot fer des del QR que hi ha a la pantalla de la televisió durant l'emissió en directe de la mascletà o des del vídeo a la carta del web i apps mòbils. Vota i consulta el rànquing en aquest enllaç.

Ambient al balcó aquest dijous
Ambient al balcó aquest dijous / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats