Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Coneixem els efectes sanadors de la teràpia del bosc amb el psicòleg Nacho Coller

Els beneficis de caminar o córrer per la natura, en la secció de "Medi ambient" d''À Punt Oratge'

Parlem de la teràpia del bosc amb el psicòleg Nacho Coller / À Punt Mèdia

En la secció de "Medi ambient" d''À Punt Oratge' parlem hui de la teràpia del bosc que fa valdre els efectes sanadors de caminar per la muntanya.

El periodista d'À Punt Jesús Moreno ha entrevistat el psicòleg Nacho Coller mentre recorrien junts l'entorn natural de la serra Calderona, a la comarca del Camp de Túria.

Nacho Coller li ha explicat que, segons un estudi, caminar o córrer per la ciutat, per la muntanya o pel bosc és positiu en tots els casos. Però, segons aquest estudi: "Els efectes eren més sanadors en les persones que caminaven o corrien per la muntanya o el bosc. Es trobaven millor, eren més feliços i es notaven més forts que les persones que havien caminat per la ciutat".

En els moments de la nostra vida en què ens trobem perduts, per la raó que siga, Coller recomana, en primer lloc, demanar ajuda als amics, "el millor antidepressiu, junt amb el sexe", ha assegurat. I amb un toc d'humor, assenyala que si fallen les dues opcions, podem acudir al psicòleg per ajudar a agafar una certa distància dels conflictes i normalitzar el que ens està passant. A banda de tot això, caminar per la natura ens pot ajudar a estar més bé.

Els beneficis de la teràpia del bosc

El fet de no tindre mòbil, ni wifi, televisor o altres distractors ens permet connectar-nos amb nosaltres mateixos. D'aquesta manera podem deixar la ment un poc al costat per a connectar amb la vida.

Deixar tanta introspecció, tanta autoanàlisi, i viure més: "Menys ment i més vida. Menys jo i més nosaltres. La realitat sempre està ací fora i el millor d'un mateix és la gent que tens al voltant", són algunes de les claus del benestar, segons Nacho Coller.

Turisme actiu