Cineastes valencians actuals que hauries de conéixer

Més enllà de Berlanga hi ha molt de talent valencià esperant ser descobert pel gran públic.

Cineastes valencians

Aquests dies, fruit del centenari del naixement de Berlanga, estem parlant moltíssim del cineasta valencià, però... coneixes més directors valencians? Si la resposta és no, no patisques: et fem un repàs del panorama actual perquè pugues fer-te l’entés en la pròxima tertúlia cinematogràfica a què assistisques.

Lucía Alemany és la directora i guionista de la pel·lícula La innocència, òpera prima autobiogràfica que li ha valgut el reconeixement en els premis de l’audiovisual valencià, els premis Gaudí i la nominació als Goya.

Chema García Ibarra combina gèneres tan diferents com la ciència-ficció i el costumisme en els seus curtmetratges que l’han ajudat a arribar a Sundance, Canes o Sant Sebastià. En Plis play el vam poder conèixer més a fons.

Nacho Ruipérez  també fa poc va estrenar la seua primera pel·lícula: El desentierro, que ens narra una història amb desapareguts, proxenetes i corrupció política rodada en les marjals de l’Albufera de València. La cinta també va guanyar nombrosos guardons als premis de l’audiovisual valencià.

Roberto Bueso va rodar la seua òpera primera, La banda, a Alzira per aprofitar-ne el seu talent musical. A Terres de cinema ens expliquen més sobre el rodatge de la pel·lícula:

Si vols conéixer altres directors valencians et recomanem que passes per Filem curt, el programa de curtmetratges. I si et quedes amb ganes de més cine, no et perdes Terres de cinema i Filmoretrats.

També et pot interessar

stats