La camiseta amb què el València CF va guanyar la Copa del Rei de 1979

La recordes? Aquesta, amb el número 4 a l'esquena, corresponia a Ricardo Arias i ara forma part de l'exposició de Tresors amb història

Camiseta amb què el València CF va guanyar la final de la Copa del rei de 1979 / 'Tresors amb història'

Amb el número 4 a l'esquena, aquesta camiseta pertanyia al jugador Ricardo Arias i és la samarreta que el València CF va lluir durant la final de la Copa del rei de 1979, en què s'enfrontava al Calderón al Real Madrid. Va guanyar el València 2-0. Com ens conta el seu propietari, José Luis Ponce, aquesta samarreta "va ser fabricada i usada solament en eixe partit", en una final molt icònica, "perquè hi havia molta fam de títol i damunt contra el Real Madrid i jugada a Madrid", remata. L'historiador Vicent Baydal recorda, a més, que estava Mario Kempes en el partit, que "venia de ser campió del món a l'Argentina i qui va marcar els dos gols que van donar la victòria al València".

El València CF en la final de la Copa del Rei en 1979
El València CF en la final de la Copa del Rei en 1979 / 'Tresors amb història'
La portada d'El País sobre la polèmica de la samarreta
La portada d'El País sobre la polèmica de la samarreta / 'Tresors amb història'

Aquesta camiseta havia sigut xiulada i molt criticada anys abans, perquè, com diu José Luis, "simbolitza la reivindicació com a poble dels valencians i en Madrid no va caure molt bé". De fet, el diari El País publicava "El públic del Bernabeu no és autonomista" amb motiu d'aquesta final.

També et pot interessar

stats