Blanca Paloma: "No hi ha una fórmula per a triomfar en Eurovisió i això és bo, perquè els guanyadors sempre són diversos"

Un any després de passar pel festival, la il·licitana recorda l'experiència i destaca les virtuts de la candidatura de Nebulossa

Un any després, Blanca Paloma recorda l'experiència eurovisiva

Quan Ximo Rovira li pregunta a Blanca Paloma en Som de casa com es trobava ara fa un any, el primer que fa la cantant il·licitana és deixar escapar un crit. “Estava vivint una aventura immaterial”, explica la cantant. “Així és com jo ho definiria”.

La cantant va representar Espanya amb la cançó "Eaea" en el Festival d’Eurovisió 2023, que es va celebrar a Liverpool. “Amb Polo, que és el productor del tema "Eaea", i amb les ballarines i coristes que m’acompanyaren a Eurovisió, sempre coincidim en el fenomen que tot sembla un somni”, confessa Blanca Paloma. “Quan ara veiem Nebulossa en la tele pensem: "Nosaltres també hem estat ahí", i és que va ser una aventura increïble… Que loco!”.

Precisament perquè la cantant d’Elx s’ha vist en la mateixa tessitura i ha eixit a l’escenari a on esta setmana eixiran els d’Ondara, potser hi ha una cosa que a ella li hauria agradat que li hagueren dit, o que li hagueren preparat d’alguna forma per a alguna de les vivències que esperen a l’equip de Nebulossa. “La veritat és que he tingut la sort de poder parlar amb ells abans que partiren cap a Malmö i vam compartir impressions a muntó”, assegura Blanca Paloma. “Però crec que van molt ben preparats, i tant és així que, tot el que els vaig contar, no els va sorprendre gens”.

La cantant els va fer èmfasi especial en el fet que en Eurovisió pot passar de tot. “A mi, en un dels assajos generals, on ja hi havia públic, em va caure un in-ear i bé, no va arribar a ser un esglai, però has d’estar preparat per a continuar avant, passe el que passe…”, recorda Blanca Paloma. “L’espectacle ha de continuar: sempre avant, com els d’Alacant!”.

Partint de la tempesta d’emocions que suposa tot el que envolta el festival, amb la preparació, la selecció, l’anada o la rebuda, molta gent es pregunta quina és la sensació que queda en el moment d’acabar l’actuació. “És un relax que ningú es pot imaginar!”, assegura la cantant il·licitana. “En este moment penses que la teua faena ja està feta i ben feta i que, passe el que passe. Després ja no està en les teues mans. Per tant, a partir d’ahí te lleves les responsabilitats, i comences a ballar i a disfrutar amb els teus companys, i et centres a acabar l’aventura de la millor manera possible, perquè és una cosa inoblidable”.

Blanca Paloma guanya el Benidorm Fest i obté el bitllet per a Eurovisió 2023
Blanca Paloma guanya el Benidorm Fest i obté el bitllet per a Eurovisió 2023

No passa inadvertit com li brillen els ulls a l’artista quan recorda aquells moments. Com a experta que ha passat per una experiència única, cal preguntar si pensa que existeix una fórmula per a guanyar Eurovisió. Quina seria la cançó perfecta? “No crec que hi haja una fórmula i això és una cosa molt bonica que té Eurovisió”, reconeix la cantant. “Cada any veiem que els guanyadors són molt diversos. Si ja sabérem qui pot guanyar cada any, no tindria l’emoció que té. Cada any, el que està passant socialment, o el que està sonant musicalment, o les tendències comercials… ens va conduint el gust”. No obstant això, Blanca Paloma sí que opina que hi ha algues premisses importants. “Hi ha d’haver un equilibri entre la cançó, la posada en escena i la resta d’elements que hi ha damunt de l’escenari… I enguany ho tenim tot!”

El que falta per saber és si, arran del pas pel festival, ha canviat la forma en què el veurà enguany, Si, per exemple, ha organitzat alguna festa per a seguir-lo en directe. “Tinc una actuació a Benidorm. Així és que estaré prop de la meua família, del públic i dels pichones, que són els meus fans”, confessa Blanca Paloma. “Cantaré "Eaea", per descomptat, i les cançons que han anat eixint i, potser, alguna de les que encara estan per eixir, si veiem que la portem bé…”.

Perquè la jove il·licitana té energia per a molt més festival.

També et pot interessar

stats