Bálsamo Costazar, la pomada centenària de Castelló de la Plana que continua conquistant el públic

L'equip de Cadena de valor ha visitat la fàbrica on aquella fórmula magistral centenària ha evolucionat i ara és un producte cosmètic en tota regla

Belén Monerris Traver, farmacèutica i cofundadora de la marca Bálsamo Costazar / À Punt

Tot va començar amb el besavi farmacèutic de Belén Monerris i una fórmula magistral. Aquell apotecari, que a principis del segle XX regentava la farmàcia de la plaça Major de Castelló, va crear una crema antiirritació. I des d'aleshores sempre ha estat a l'abast del públic. Aquella pomada, que ha perdurat fins hui, ara està generant nous productes, com ha explicat a Cadena de valor Belén Monerris Traver, farmacèutica i cofundadora de la marca Bálsamo Costazar. 

“El que hem fet els fundadors de la nova marca és complir amb tota la legislació per tal que la crema originada d’una fórmula magistral es convertisca en un producte cosmètic”. Amb aquest pas fet, la firma pot vendre per internet i també subministrar a altres farmàcies el seu producte. En l'actualitat, d’aquell bàlsem reformulat fa cent anys ha nascut a la Plana Alta tota una línia de productes per a nadons. Hi ha des d’un xampú fins a un gel, una crema i l’últim producte a sumar-se ha sigut una colònia sense alcohol.

Mira el reportatge complet en Cadena de valor

També et pot interessar

stats