Adrià Revert: "Quan tenia tres anys ja m'interessaven les previsions de l'oratge de la tele"

El meteoròleg de l'À Punt Mèdia té una professió que és, a més a més, la seua afició, la d'analitzar i divulgar els fenòmens meteorològics

Adrià ha contat que de menut eixia de casa amb un anemòmetre per a mesurar el vent / À Punt Mèdia

Al naixement del Vinalopó, concretament a la font de la Coveta (Bocairent), és on s'han trobat Adrià Revert, meteoròleg d'À Punt Mèdia, i Xavi Blasco, de l'equip d'A córrer. Aquest lloc al parc natural de la Serra de Mariola ha sigut el triat pel meteoròleg per a començar de manera pausada una entrevista que, com totes les que fa aquest programa, acabarà corrent.

En aquest punt, a tan sols dos o tres quilòmetres del terme de Banyeres (Alcoià), aquest jove enamorat de la natura i dels fenòmens meteorològics, ha explicat a Blasco que és una àrea on l'aigua brolla per tot arreu. "Molt a prop es troba també el naixement del riu Clariano, que baixa pel Pou Clar cap a Ontinyent. I ja en terme d'Alcoi està el riu Serpis. Ací naixen diversos rius per la serra de Mariola, hi ha molta aigua, la qual cosa és molt positiva..., perquè ha permés el desenvolupament de la indústria tèxtil...".

Imatge aèria de l'entrevista, al mateix naixement del riu Vinalopó.
Imatge aèria de l'entrevista, al mateix naixement del riu Vinalopó. / À Punt Mèdia

Revert ha precisat que eixa és la raó de la presència d'antics molins en molts dels barrancs que hi ha. Adrià ha argumentat com és un enamorat de la meteorologia, ja des de xicotet. "Jo de ben menut mirava la televisió i ja em provocava curiositat veure les previsions, saber per què l'oratge canviava... Jo tenia tres o quatre anys. A la meua família hi havia afició. Als meus iaios els agradava... I a mi sempre m'ha fet goig el tema".

"De menut mirava, cada dia, les previsions de Victòria Rosselló, de Joan Carles Fortea, de Jordi Payà i Vicent Gómez. Cada dia! I ara… poder estar treballant, cada dia, amb els meus ídols... és un goig" Adrià Revert - Meteoròleg de l'equip de l'Oratge d'À Punt Mèdia

Adrià li ha contat a Xavi Blasco que de ben menut els seus pares li compraven llibres de meteorologia. "I jo llegia, llegia, llegia... De fet, feia fins i tot les meues pròpies previsions. Dibuixava mapes i els presentava a la meua família". En créixer, Adrià no tenia massa clar si estudiar la llicenciatura de Física o la de Geografia, perquè les dues li agradaven. Finalment, "com que m'agradaven molt els mapes vaig decidir estudiar Geografia".

Somni complit

"Quan jo era menut mirava cada dia les previsions, de Victòria Rosselló, de Joan Carles Fortea, de Jordi Payà i Vicent Gómez. Tots els dies. I ara poder estar treballant, cada dia, amb els que eren els meus ídols, Victòria Rosselló i Joan Carles Fortea, és un goig". Adrià Revert va ser un alumne excel·lent, en aconseguir a la llicenciatura 26 matrícules d'honor, "Si no recorde malament... És que jo gaudia. Quan vaig començar a estudiar recorde que li deia a ma mare: 'Suspendré, suspendré...', perquè soc un poc alarmista... Soc molt perfeccionista. Jo estudiava molt, però pensava que no arribava...". Adrià va obtenir el millor expedient de la llicenciatura de tot Espanya.

Responent sobre què demanava de menut als Reis, Adrià ha contestat: "Jo demanava termòmetres, mapes, altímetres, pluviòmetres, coses així... Per exemple, quan anava a escola, si feia vent, jo portava un anemòmetre portàtil per a mesurar-lo".

Amb 32 anys és el president de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet). "Em feia molta il·lusió perquè feia molt de temps que pertanyia a l'associació. Ara, el fet de poder dirigir-la junt amb altres companys, de poder fer projectes, ampliar la xarxa d'estacions que tenim, tot això em feia molta il·lusió".

Conta que hui dia hi ha més de 600 estacions a la Comunitat Valenciana "i coneixem coses que fa anys no sabíem". Revert ha indicat que Avamet és una associació col·laborativa. Qualsevol persona, qualsevol ajuntament o escola que vulga aportar i sumar dades pot fer-ho i sumar-se a l'organització.

De menut, jo per a Reis demanava termòmetres, mapes, altímetres, pluviòmetres, coses així... Adrià Revert - Meteoròleg de l'equip de l'Oratge d'À Punt Mèdia

Altres aficions

A la pregunta de quines altres aficions té, li costa respondre i amb la boca mig tancada diu que li agrada la fotografia, "però com que no tinc massa temps lliure, no la puc practicar massa... Meteorologia, fotografia... i córrer, això és el que m'agrada". Encara que caminar li agrada més. "A caminar isc moltes vegades, a córrer també...". I per a demostrar-li que és veritat ha volgut portar a Xavi Blasco a un dels llocs més emblemàtics per a ell, molt a prop de la font de la Coveta. Mireu el programa d'A córrer complet per a descobrir quin és.

Adrià i Xavi Blasco, en un moment de l'entrevista vora el naixement del Vinalopó
Adrià i Xavi Blasco, en un moment de l'entrevista vora el naixement del Vinalopó / À Punt Mèdia
Adrià i Xavi Blasco fent cames en 'A córrer'
Adrià i Xavi Blasco fent cames en 'A córrer' / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats