Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Rosalía, la veïna de Navaixes que ens ensenya a fer el codonyat de la seua àvia

5 min.DivulgacióMedi ambientTelevisió
tp

L'equip de La via verda ha arribat fins a la plaça del Olmo de Navaixes (Alt Palància) on ens espera Rosalía. Ella és una veïna simpàtica i voluntariosa disposada a mostrar-nos com prepara este Nadal la seua recepta tradicional i casolana de codonyat. A ella li la van ensenyar sa mare i la seua àvia, i ara Rosalía l'ensenya als nets. En té quatre, de nets, i Alberto és l'encarregat de moldre el codonyat. L'equip del codonyat en esta casa l'integren Rosalía, Luis el seu marit i Alberto. Tot comença d'una manera molt especial: "Utilitze l'aigua de l'Esperança", el brollador de què beuen Sogorb, Navaixes i Altura. El procés a casa de Rosalía és laboriós: primer bullen els codonys "uns vint minuts"; després els trituren en la seua màquina centenària. La massa resultant junt amb el sucre i la canella va al foc en un recipient de fang, on està uns 45 minuts en moviment. Cal remoure bé! Rosalía és molt exigent en tot el procés, fins i tot en el moment de remoure la massa. Com ella explica, "cal fer huits, perquè no s'agafe a la cassola", però Maria, la periodista, no ho té massa clar. "Ai, quina poca gràcia tens tu per a remoure el codonyat", li diu rient. Això sí, el resultat d'este nou equip no pot ser millor.

Programes

Més
Veure totes les activitats

Clips

Més
Veure totes les activitats

Comarquem

Més
Veure totes les activitats

Continguts

Veure totes les activitats