Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

L'arròs bombó i la pegonil, dos varietats específiques de la marjal de Pego-Oliva que no es passen

3 min.
tp

A Pego sembren l'arròs en sec i concretament tres varietats, l'arròs bomba i l'arròs bombó i la varietat pegonil, estes dos últimes específiques de la marjal de Pego-Oliva. L'arròs bombó, encara que no és tan conegut, ja va per la tercera generació d'agricultors. Es tracta d'una varietat que es cultiva a Pego des de principis del segle XX, però va desaparéixer els anys 60. Aleshores, els agricultors van recórrer al Banc de Llavors de València i van poder obtindre llavors de l'arròs bombó i també de la varietat pegonil. La virtut d'estes dos varietats, com ha explicat José Maria Pascual, és que estos grans paren de coure’s quan deixem de cuinar-los, és a dir, que no varien, "mentre que les altres varietats continuen coent-se i, com diem, passant-se". A més, hi ha altres diferències: quan l’arròs bomba està madur, el gra trau una aresta, cosa que no fa el bombó. Pel que fa a la cocció, una altra diferència és que el bombó requereix menys temps de cocció que el bomba.

Programes

Més
Veure totes les activitats

Comarquem

Més
Veure totes les activitats

Clips

Més
Veure totes les activitats

Articles

Més
Veure totes les activitats

Continguts

Veure totes les activitats