Directes
Ara en la televisió
CRÍMENES PERFECTOS

Has tastat la paella de fetge de bou, autòctona de l'horta de València?

7 min.
tp

Vicent, el llaurador de Meliana, ha explicat a l'equip de La via verda l'origen d'una singular paella que al final del procés pot semblar una ensalada. Parlem de la paella de fetge de bou, genuïna de l'horta de València. I la seua característica principal és l'endívia que inclou, que li aporta una melositat diferent. Esta recepta de l'horta de València ha estat a punt de desaparéixer, perquè durant anys els seus ingredients van deixar d'interessar els comensals. Parlem del fetge de bou, el cor, l'entranya i la lleterola. Com ha explicat el xef Paco Gimeno (restaurant El Racó), una iniciativa solidària de cuiners de l'horta ha portat el concurs de paella de fetge de bou a Algemesí, en solidaritat amb els cuiners d'esta localitat —que també guisen este plat— i que han perdut el local per la dana. Un d'ells és el restaurant Valhalla, del xef Jesús Isabel, que ha transmés la seua felicitat per la iniciativa. El resultat d'estos cuiners ha sigut una paella diferent de la que, entre broma i broma, diuen que "val per al règim si en menges poca quantitat", per tota la verdura que porta.

Programes

Més

Comarquem

Més

Clips

Més

Articles

Més

Continguts