Directes
Ara en la televisió
SENYOR RETOR

Vora 5.600 estudiants s’enfronten des d’este dimarts a la convocatòria extraordinària de la PAU

D'eixe total, 471 són alumnes afectats per la dana, el 8 de juliol la Conselleria d'Educació publicarà les notes

Vora 5.600 estudiants s’enfronten des d’este dimarts a la convocatòria extraordinària de la PAU

Un total de 5.608 estudiants de segon de batxillerat s'enfronten des d’este dimarts i fins al dijous a la convocatòria extraordinària de les proves d'accés a la universitat (PAU), la coneguda selectivitat. De tot este alumnat, 471 estudiants són afectats per la dana, que han optat per presentar-se a esta convocatòria, que comptarà com a ordinària, a causa de les conseqüències de la riuada en el desenvolupament del curs escolar, com va xifrar Esther Gómez, secretària autonòmica d’Universitats. Enguany són tres les convocatòries, una més del que és habitual.

Del total d'estudiants inscrits per a fer la prova, la majoria són dones (3.248), i hi ha 2.360 homes. Sumen 892 persones matriculades més que l'any passat.

Per universitats, les que acolliran més alumnes són les de la província de València. Concretament, la Universitat de València se situa al capdavant, amb 1.637 matriculats, seguida per la Universitat Politècnica de València, amb 1.448. A més, n'hi ha 1.016 matriculats per a fer-la en la Miguel Hernández d'Elx, 998 en la Universitat d'Alacant i 509 en la Universitat Jaume I.

El ministeri va descartar l’optativitat

Esther Gómez, secretària autonòmica d’Universitats, preguntada per si considera que s'hauria d'haver mantingut el model amb optativitat donades les circumstàncies, la secretària autonòmica ha afirmat que des de la Conselleria d'Educació es va sol·licitar al Ministeri d'Educació que "fera una modificació del reial decret que va regular la prova d'accés a la universitat per a poder" mantindre el model d'examen.

En esta línia, ha indicat que hi havia "sol·licituds per a tornar a eixa màxima optativitat i no podíem fer-ho nosaltres perquè això ho regula un reial decret que diu expressament que en cap cas l'estructura de l'examen permetrà que els estudiants es deixen una part de les competències sense estudiar i ens van dir que no, que l'examen havia de complir el reial decret i que ens anava a modificar".

"Sí que s'ha modificat eixe reial decret per als estudiants estrangers, que va ser una petició que també es va fer, que no s'implantara el nou model per a estudiants estrangers enguany i això sí que s'ha publicat, jo crec que la setmana passada o l'anterior", ha assenyalat.

En este punt, ha sostingut que el Ministeri d'Educació "no va contemplar" fer eixa adaptació per a l'alumnat afectat per la dana o haver mantingut l'optativitat un any més per a tot el territori nacional.

Quan se sabran les notes?

Els estudiants que participen en esta convocatòria de les PAU, podran saber les notes el 8 de juliol, a partir de les 17:00 hores, a través del web habilitat per la conselleria i el termini per a sol·licitar les revisions serà del 9 a l'11 de juliol. En este últim dia, el límit són les 14:00 hores.

El termini de preinscripció universitària estarà obert fins al 4 de juliol a les 14 hores. D'una altra banda, l'adjudicació inicial de places universitàries serà el divendres 11 de juliol. Posteriorment, i com a novetat d'enguany, serà la mateixa Conselleria qui centralitze les adjudicacions de vacants com a resultat dels moviments de llistes d'espera.

Així, després de la primera adjudicació de l'11 de juliol hi haurà huit adjudicacions que tindran lloc a les 14 hores dels dies 18, 24 i 30 de juliol, el 4, 11, 18 i 25 de setembre i finalment el 2 d'octubre.

Els resultats d’estes successives adjudicacions podran consultar-se també en la plataforma de preinscripció. Després de la novena i última adjudicació conjunta, la gestió d'adjudicació de places en els graus universitaris es realitzarà directament des de cada universitat.

També et pot interessar

Veure totes les activitats