El Tribunal Suprem revisa la sentència de Jorge Ignacio Palma
Tant la Fiscalia com les tres acusacions particulars demanen presó permanent revisable
El Tribunal Suprem revisa la sentència de Jorge Ignacio Palma, condemnat per l'assassinat de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, este dimarts.
Mentre que la sentència de l'Audiència de València, ratificada pel Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana, el va condemnar a 159 anys i 11 mesos de presó, les acusacions volen que se li impose la presó permanent revisable.
El magistrat alacantí Vicent Magro, un dels majors experts en feminicidis i violència contra les dones, ha llegit els arguments davant dels membres del Tribunal Suprem perquè revisen la condemna de Jorge Ignacio Palma.
L'objectiu, a petició de les acusacions, és canviar la pena dels 159 anys i 11 mesos de presó, que va imposar l'Audiència de València i que va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per la de presó permanent revisable:
Marisol Burón, mare de Marta Calvo, ha explicat en declaracions a À Punt, que les tres acusacions particulars —la seua i les presentades per les famílies d’Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas— demanen tres condemnes de presó permanent revisable, una per cada dona que Palma va assassinar. La fiscalia del Tribunal Suprem s’afig també a esta petició.
El canvi a presó permanent revisable implica complir íntegrament la pena fins als quaranta anys de presó. En arribar a este punt, es podria fer una revisió per a permetre al condemnat els beneficis penitenciaris.
La mare de Marta Calvo vol que Palma pague tot el que té pendent: tres morts i huit temptatives d’assassinat, “tot i que sabem que n'hi ha més”, recorda. I la localització del cos de la seua filla, que Palma encara no ha revelat.
Palma va ser condemnat pel triple assassinat i se li reconegué un patró pel qual matava o deixava prop de la mort les víctimes introduint cocaïna d'alta puresa en els genitals i sense consentiment de les dones. La sentència del Tribunal Suprem, que es publicarà en les pròximes setmanes, serà ferma.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part