Exalumnes del professor acusat d'aplicar, presumptament, teràpies de conversió sexual, denuncien que els feia la vida impossible
Segons expliquen dos joves, quan tenien 11 o 12 anys, davant de tota la classe, el mestre va insinuar en diverses ocasions que eren lesbianes i va arribar a parlar amb les seues famílies perquè les portaren a un reformatori
Dos exalumnes del professor acusat d'aplicar, presumptament, teràpies de conversió sexual denuncien que van haver de canviar d'escola perquè els feia la vida impossible. Segons expliquen, quan tenien 11 o 12 anys, davant de tota la classe, el mestre va insinuar en diverses ocasions que eren lesbianes i, fins i tot, va arribar a parlar amb les seues famílies perquè les portaren a un reformatori.
Han passat més de vint anys des que esta jove, que ara en té més de trenta i prefereix mantindre l'anonimat, va haver de deixar el Centre Mare Josefa Campos d'Alaquàs, però no ha pogut oblidar el professor denunciat. Tal com declara, “quan va eixir la notícia, sense que es donara el nom, jo ja sabia de qui es tractava”. “Recorde una vegada que mai oblidaré, que ens vam tacar amb la tinta d’un boli i li vam preguntar si podíem anar al bany a netejar-nos i davant de tota la classe ens va dir que anàrem d’una en una perquè no férem manetes, quan en realitat teníem onze anys i ni tan sols pensàvem en eixe tipus de coses ni sabíem la nostra sexualitat”, recorda.
Coincideix amb el que relata per via telemàtica una altra antiga alumna, que també ens ha demanat que ocultem la identitat: “Simplement, érem amigues i quan t’estan dient això un dia darrere d’un altre al final t’afecta, i si haguera sigut veritat que fórem homosexuals, ho hauríem patit com una vergonya”. La seua companya declara que “va arribar a cridar a ma casa i a la de la meua amiga per a dir als meus pares sense motiu aparent que havien de clavar-nos en un centre reformatori. Ara ho entenc tot". Tant ella com la seua amiga van deixar, finalment, l'escola amb el suport de les seues famílies.
“Se’ns va ajudar i se’ns va traure de l’escola i això pense que va ser el millor que van poder fer, començar de nou en un altre lloc”, explica una d'elles. “Em va afectar a l’autoestima durant molts anys, no vull que ningú del col·lectiu LGTBIQ+ se senta malament per una cosa així", agrega la jove.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part