Les víctimes de violència de gènere disposaran de transport per a anar a denunciar o al jutjat
La Conselleria de Justícia i el govern espanyol col·laboren en el protocol de trasllats d'aquestes dones a dependències policials o judicials i serveis assistencials
Les víctimes de violència de gènere disposaran, a partir d'ara, d'un servei gratuït de taxi per a tralladar-se a les dependències judicials o serveis d'assistència social. És una de les novetats del protocol que protegeix les dones víctimes de les agressions masclistes i que han presentat conjuntament aquest dilluns la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.
Fins a l'actualitat, aquest servei havia funcionat com a projecte pilot en el jutjat de violència sobre la dona número 1 de Vila-real en 2019. Aquell any es van fer un total de 69 trasllats, tot i que la pandèmia de Covid-19 va fer que caigueren a 60 en 2020, segons xifres de la Conselleria de Justícia. Ara, el servei es farà extensiu a tota la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'evitar l'estigmatització de les dones amb el trasllat en cotxes policials.
El protocol, que coordinen ambdues administracions, regula el trasllat d'aquelles víctimes de violència de gènere que residisquen o es troben a la Comunitat Valenciana, així com el dels fills i filles, que no disposen de recursos o mitjans de transport propis, en qualsevol moment del procediment judicial. Fins i tot, abans d'interposar una denúncia i amb posterioritat a la vista.
Els serveis de trasllat abastaran l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i consistiran en desplaçaments eixint del lloc de residència de la víctima o la dependència policial o judicial en què estiguen, fins al jutjat. Igualment abasta la xarxa d'oficines d'assistència a les víctimes del delicte de la Generalitat (OAVD) i la tornada a l'habitatge o a altres domicilis segurs, així com qualsevol altre recurs habitacional de la Xarxa d'Assistència Social Integral.
La previsió del projecte, que té una dotació pressupostària de 175.000 milions d'euros, és atendre unes 6.000 dones a l'any. La consellera Bravo, tot i això, ha assegurat que s'augmentarà la partida en cas de ser necessari perquè "el domicili no siga un element discriminador per a cap víctima".
Més llegit
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Calor generalitzada i tronades de vesprada a l'interior de València i Castelló
-
Retards en les línies C1, C2, C3 i C6 de Rodalia de València a causa d’unes avaries ja solucionades
-
Diversos tècnics afirmen que les obres al barranc de Poio haurien reduït els efectes de la dana
-
Entra en vigor este dimarts el registre obligatori per als lloguers turístics de curta duració
-
Mazón presenta Endavant, un pla de reconstrucció postdana amb 339 mesures i 29.000 milions de pressupost
Més vist
Més escoltat
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
01.07.2025 | Les notícies del migdia
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang