Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Els valencians aproven pels pèls en hàbits alimentaris

Un informe adverteix que el desdejuni dels xiquets i el sopar dels majors són les dues menjades que pitjor es fan.

Qui pitjor menja és el grup dels xiquets i adolescents i els majors de 60 anys

El desdejuni dels xiquets i el sopar dels majors són les dues menjades diàries que pitjor es fan, segons una enquesta feta pel Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana entre els seus professionals.

L'informe “Com mengem a la Comunitat Valenciana?”, basat en l'opinió de més de 450 dietistes i nutricionistes, puntua l'alimentació dels habitants de les comarques de València amb un 6,8; les de Castelló, amb un 5,7; i les d'Alacant, amb un 5. 

A més, més de la meitat dels experts en nutrició consultats consideren que qui pitjor menja és el grup dels xiquets i adolescents i els majors de 60 anys. 

Entre les recomanacions que fan els experts, la presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, Paula Crespo, assegura que per a millorar la salut s’han de prioritzar les  verdures, les fruites, els llegums, els lactis i els productes frescos, a més de comprar producte local i de temporada. A l’administració, aquesta experta li reclama que s’hauria d’incloure la figura del dietista en el sistema públic de salut per poder arribar a més població. 

Crespo assegura que, per eliminar l’obesitat infantil, cal una actuació multidisciplinar. Un aspecte important que cal tindre en compte són els menjadors escolars els quals, per a la presidenta del Col·legi de Dietistes, “no són un exemple d’alimentació saludable”. “Els menjadors han de reduir els fregits, l’embotit, la carn roja i els aliments processats i envasats”, afirma Crespo.  

Un altre col·lectiu de risc són les persones majors de 60 anys. El motiu, segons Crespo, es deu a la soledat. “Al final, les persones van abandonant-ho tot, sobretot les ganes de cuinar”, afegeix.