Directes
Ara en la televisió
DESENTERRATS

València estrena oficina de turisme virtual al metavers

Un equip de la Politècnica crea un espai que atén els visitants amb avatars, en el qual es mostren els espais de la ciutat en 3D i animats

Oficina de turisme en el metavers que s'ha presentat dimecres en el Congrés Internacional de Turisme Intel·ligent de la ciutat / Universitat Politècnica de València

Un equip de la Universitat Politècnica de València, del Hub de Museologia Experimental, ha desenvolupat una nova oficina turística virtual assistida de València en el metavers.

Creada per a la Fundació Visit València, es tracta d'una oficina de turisme que atén els visitants mitjançant avatars, i en la qual es mostren diferents maquetes en 3D i animades d'alguns dels llocs més destacats de la ciutat, com l'Albufera, el centre històric, el jardí del Túria o la Ciutat de les Arts i les Ciències.

"La idea és traslladar l'experiència de les oficines de turisme al metavers, i que et puguen assessorar a l'hora de preparar la visita, que pugues fer-te una idea de les activitats que realitzaràs en l'estada a la ciutat. Pots passejar lliurement per l'espai de la sala virtual, observar les fotografies i comentar-ho amb amics. És una manera de fer eficient el turisme intel·ligent, aprofitar les tecnologies existents per a valorar el patrimoni cultural de la ciutat d'una manera atractiva i innovadora", apunta la investigadora Ana Martí.

Aquesta nova oficina turística de la Fundació Visit València en el metavers s'ha presentat en el tercer Congrés Internacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que se celebra aquesta setmana al Palau de Congressos de València.

"L'accés a l'estand virtual es pot dur a terme des d'una tauleta, un mòbil o un PC, encara que l'experiència més impactant per al públic és entrar a través d'unes ulleres de realitat virtual estàndard. D'aquesta manera la immersió en l'espai és molt natural", afig Adolfo Muñoz, investigador també del Hub de Museologia Experimental de la UPV.

València Turisme Tecnologia