Les universitats valencianes retallen en calefacció per reduir la factura energètica
Algunes són retardar-ne l’encesa, reduir-ne les hores i no superar mai els 19 graus, però no agraden molt a l’alumnat
Les universitats valencianes han decidit retardar l'encesa de la calefacció o reduir-ne les hores per a estalviar energia. Mesures que s'aplicaran en funció de l'oratge i no superaran mai els 19 graus. Intenten reduir així una factura energètica que ha arribat a duplicar-se en un any.
Per a intentar reduir la factura energètica, que ha arribat a duplicar-se en un any, les universitats valencianes han decidit retardar l’encesa de la calefacció o reduir-ne les hores per a estalviar energia, i no superar mai els 19 graus. Unes mesures que s’aplicaran en funció de l'oratge.
A la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) la calefacció només l'encendran les dues primeres hores del matí i al final de la vesprada. La mesura afectarà tot el campus, a excepció dels laboratoris. El vicerector d’Infraestructures, Vicent Cervera, indica que amb les mesures implementades fins ara han estalviat 330.000 euros respecte als mesos d’octubre i novembre de l’any passat.
A la Universitat Politècnica de València (UPV) també estan regulant-ne l'ús, segons explica la vicerectora de Desenvolupament Sostenible, Débora Domingo, que subratlla la importància, des del punt de vista de la sostenibilitat, de parlar d’eficiència energètica i de “no gastar allò que no necessitem”.
Per la seua banda, la Universitat d’Alacant (UA) ha decidit endarrerir l’encesa, i tenen previst engegar els sistemes de climatització a partir del 12 de gener, explica el vicerector d’Infraestructures, Salvador Iborra.
A més, en els moments en què si s'encén la calefacció, la temperatura no supera els 19 graus i això ja està condicionant l'alumnat amb qui ha parlat À Punt, que assegura que ha d’anar a classe amb moltes capes de roba, camisetes tèrmiques i jaquetons “perquè no posen una mica la calefacció”.
Als campus valencians també implementen altres mesures, com l'aïllament de portes i finestres o la col·locació de plaques solars. A l’UJI, per exemple, ja produeixen entre un 10% i un 15% de l’energia que consumeixen, explica Vicent Cervera, mesures més ben rebudes entre l’alumnat.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part