La Reial Senyera torna als carrers de València
Pilar Bernabé, regidora de Desenvolupament Econòmic i Esports de l'Ajuntament de València, ha sigut l'encarregada de portar-la enguany
La processó cívica s'ha tornat a celebrar aquest Nou d'Octubre, i amb ella, la Reial Senyera ha eixit de nou de l'Arxiu Municipal per a recórrer els carrers de la ciutat de València.
Enguany, la portadora de l'estendard valencià ha sigut la regidora de Desenvolupament Econòmic i Esports de la ciutat de València, la socialista Pilar Bernabé, que succeeix a Narciso Estellés, regidor de Ciutadans, qui va ser l'encarregat l'any passat, encara que a causa de les restriccions per la pandèmia la Senyera no va eixir del consistori.
La regidora ha confessat en entrevista amb À Punt "sentir-se molt emocionada i nerviosa". També ha qualificat aquesta edició com l'any de la retrobada amb la ciutadania, un Nou d'Octubre que simbolitza "l'esforç del poble valencià, gràcies al qual podem dir que ja estem passant la pitjor etapa de la nostra història".
En aquesta edició, el recorregut habitual de la processó cívica ha variat a causa de les obres de la plaça de la Reina i del carrer de la Pau. L'itinerari s'ha iniciat als peus de l'Ajuntament i ha transcorregut pels carrers de les Barques i del Pintor Sorolla fins a la plaça d'Alfons el Magnànim. Allí, als peus de l'estàtua del rei Jaume I, s'han dipositat cinc corones de llorer per part de l'Ateneu Mercantil, el Tribunal de les Aigües, la Societat Coral El Micalet, Lo Rat Penat i l'Ajuntament de València juntament amb la Generalitat. En acabar, la Reial Senyera ha tornat pel carrer de Colom i de Roger de Llòria fins al consistori.
La desfilada ha transcorregut sense cap incidència important, a banda d'algunes xiulades reivindicatives que part del públic ha dirigit en certs moments a la comitiva.
L'actual Reial Senyera, que data de 1928, s'estrena després de la profunda restauració a què es va sotmetre per a substituir l'anterior, del segle XVI. Aquesta compta amb cinc franges de teixit d'or cosides a altres quatre roges de seda i la corona un rat penat de plata. Durant el recorregut, cinc persones han acompanyat a Pilar Bernabé a portar la bandera, que pesa díhuit quilograms: quatre portaven els cordons i un la falda.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part